home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Ferenc pápa élőben a közmédián ajánlja fel Szűz Máriának Ukrajnát és Oroszországot
MTVA
2022.03.25.
LXXVII. évf. 12. szám
Ferenc pápa élőben a közmédián ajánlja fel Szűz Máriának Ukrajnát és Oroszországot

Bűnbánati szertartást közvetít Rómából március 25-én, pénteken 17 órától a Duna World. A nagyböjti eseményen Ferenc pápa imádkozik a békéért, valamint Oroszországot és Ukrajnát is felajánlja Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. A szentatya felhívásához Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is csatlakozik. A közmédia 130 perces élő közvetítésének kommentátora Barlay Tamás, szakkommentátora Török Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tv-referense lesz.

A pápai felajánlás az ukrajnai püspöki konferencia felhívását meghallgatva történik: Ferenc pápa március 25-én, pénteken 17 órakor kéri az isteni közbenjárást a két nemzetre és az egész világra. A katolikus egyházfő levélben kérte püspökeit és a papokat is, hogy csatlakozzanak hozzá a békéért szóló imában, amely elhangzik a bűnbánati liturgia részeként. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is csatlakozik a szentatya felhívásához.

Szűz Mária anyaként fogadja szívébe a neki ajánlott nemzeteket, szíve a világot megváltó isteni szeretet egyik megnyilvánulása, a felajánlás célja a kegyelem elnyerése.

Bűnbánati szertartás közvetítése Rómából – március 25-én, pénteken 17 órától a Duna Worldön.


A fotón Ferenc pápa a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával folytatott találkozójára érkezik a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Budapestre. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..