home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felvette a vakcinát Vučić
Pannon RTV
2021.04.06.
LXXVI. évf. 13. szám
Felvette a vakcinát Vučić

Felvette Aleksandar Vučić a koronavírus elleni védőoltást a Majdanpekhez tartozó Rudna Glava településen, a helyi egészségházban. A vakcinációt alapos egészségügyi vizsgálat előzte meg.

A szerb államfő mindenkit arra kért, hogy vegye fel a védőoltást. Mint mondta, Szerbiában van elegendő oltóanyag, így tömeges oltás zajlik. Az ország 170 oltópontján pedig előzetes bejelentkezés nélkül is felvehető a vakcina.

A kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag első dózisát kapta meg Aleksandar Vučić. Az oltópontról elégedetten távozott.

„Nem éreztem semmit, tényleg nem éreztem semmit. Anita doktornőnek gyengéd kezei vannak.”


Fotó Tanjug

A szerb államfő hónapok óta készült a vakcina felvételére, mint mondta azt várta, hogy egymillió szerbiai lakos megkapja az oltás mindkét dózisát. Arra kérte a lakosságot, hogy oltassák be magukat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kínai Sinopharm oltóanyaga mellett 106 ezer Pfizer vakcina is érkezett az országba.

„Van oltóanyag, ezért arra kérem az embereket, hogy igyekezzenek az oltással, hogy megpróbáljuk megmenteni az emberek életét. Sok csodálatos, jó, szorgalmas és fontos embert vesztettünk el ebben a járványban. Minél gyorsabban oltakozunk, annál több életet mentünk meg.”

A szerb államfő a Szputnyik V vakcina szerbiai gyártása kapcsán elmondta, hogy a napokban kiderülhet, hogy a Torlak Intézet mikor állítja elő az első adagot.

Vučić a tervek szerint három hét múlva Szerbia déli részén kapja meg a második vakcinát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..