home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Félúton elsők
Tóth Tibor
2019.12.03.
LXXIV. évf. 48. szám
Félúton elsők

A Tornyos Labdarúgóklub felnőttcsapata a Tisza Menti Liga őszi bajnoka.

Gubik Tibor játékosai a tizenhárom forduló alatt tizenkét alkalommal győztesen hagyták el a pályát, és mindössze egyetlenegyszer maradtak pontok nélkül. A gólarány is impozáns, hiszen a tornyosi csatárok negyvenkilencszer találtak a soros ellenfél hálójába, kapusuknak pedig mindössze tíz alkalommal kellett saját hálójából kihalásznia a labdát.

A bajnokság első tizenkét mérkőzését megnyerte a tornyosi csapat, csupán az utolsó, őszi fordulóban, Adán csúszott be egy vereség.

— Elégedetten vonultunk pihenőre, hiszen a nyáron kitűzött célt teljesítettük, és ötpontos előnnyel nyertük meg a bajnokság őszi részét a magyarkanizsai Potisje és az adai AFK előtt. Három éve folyamatosan alakítjuk a keretet, hiszen két évvel ezelőtt a harmadik, tavaly a második helyet szereztük meg a Tisza Menti Ligában, most pedig félidőben vezetjük a mezőnyt. Minden poszton kiváló játékosaink vannak, akik a lehető legtöbbet hozták ki magukból. Már az elmúlt idényben is gólerősek voltunk, a védelmünk szintén stabil lábakon állt, de az idén még jobbak vagyunk. A mezőny kiegyenlítettebb a tavalyinál, hét-nyolc csapattal nem lehet biztosra menni sem hazai pályán, sem idegenben. Rajtunk kívül az AFK is az első helyre hajt, a Potisje és a moholi Bácska nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a Horgos mindig kellemetlen ellenfél bármely csapat számára, valamint Szerbkeresztúron és Podlokányon is nagyon nehéz mérkőzéseket nyerni. Ezúton szeretnék gratulálni a játékosoknak és Gubik Tibor edzőnek az elért eredményekhez — mondta Kis Bicskei Árpád, a Tornyos Labdarúgóklub elnöke.

A keret nagy részét helyi játékosok alkotják, de a három-négy éve Tornyoson játszó, már hazainak számító felsőhegyi különítmény és néhány topolyai játékos is erősíti a csapatot. Ez az egyik legfiatalabb keret, hiszen négy 1998-ban és több 2002-ben született játékos is focizik a csapatban. A házi gólkirály az együttes legfiatalabb tagja, a 2002-beli Rusák Áron, valamint a fiatal gólvágóhoz Barna Denisz, Karácsonyi Zsolt és Homolya Miklós is felzárkózott. Az együttes jelenleg a megérdemelt pihenőjét tölti, de a hamarosan rajtoló teremtornákon minden bizonnyal több csapat színeiben is láthatjuk a tornyosi focistákat.


Kis Bicskei Árpád és Vajda Attila

További erősítések esedékesek, de csak abban az esetben, ha az új játékos(ok) valóban színvonalasabbak lesznek, mint azok az egyébként kiváló futballisták, akik jelenleg az őszi bajnok keretét alkotják. Az ifjúsági csapatból is felvezényelhetnek néhány játékost a felnőttek közé, hiszen néhányan már az első csapat ajtaját kopogtatják.

A csapat célja természetesen a bajnoki cím és a Szabadkai Ligába való jutás. A pályát és környékét folyamatosan rendezik, fejlesztik, hogy feljutás esetén semmiféle akadályba ne ütközzön az együttes.

— Zenta Önkormányzatának köszönhetően felújítottuk a pályát a nézőtértől elválasztó kerítést, valamint a tetőszerkezet szegőrészét, és az épület külső burkolatát is újrafestettük. A TSC Labdarúgó Akadémiával való megbeszélés szerint a tavaszra az öltözők lesznek felújítva, valamint kapunk egy labdafogó hálót. Arra törekszünk, hogy bajnoki cím esetén minden feltétel meglegyen a magasabb rangfokozatban való szerepléshez. Örülök neki, hogy egyre többen magukénak érzik a csapatot, és a legnépszerűbb közösségi oldalon sokan követnek bennünket. Jóleső érzés tudatni az emberekkel, hogy nálunk kemény munka folyik, melynek meglátszik az eredménye — mondta az elnök.

A klubban a felnőtt- és az ifjúsági csapat mellett 12 és 10 éven aluli, valamint egy húsztagú kezdő csoport is működik, melyekkel Vajda Attila foglalkozik. Az U12-es és az U10-es csapatban összesen 31 gyerek — köztük 4-5 kislány — kergeti a labdát, az úgynevezett magot pedig 17 kis focista alkotja, rájuk mindig számíthat az edző.

— A Futball 7-ben szereplő U10-es csapatban játszanak a legnagyobb tehetségeink. Az együttes szereplésével elégedett vagyok, hiszen több győzelmet is arattunk, néhány értékes döntetlent is elértünk, az elszenvedett vereségekből pedig tanultunk. A tavalyi teljesítményükhöz képest sokat javultak a gyerekek, és a hozzáállásuk is megfelelő. A 12 éven aluli csapat felét is ők alkotják, tehát a Futball 9 elnevezésű bajnokságban a két évvel idősebb társaikkal kell versenyezniük. Több mérkőzésünk elmaradt, így reális képet még nem kaphattam a teljesítményükről, viszont az őszi idény utolsó meccsén a Zenta erősebbik csapata ellen döntetlent harcoltunk ki. Egy kis szerencsével nyerhettünk volna, mert a zentaiak az utolsó pillanatban egyenlítettek, de így is elégedetten álltam fel a kispadról. Az adai AFK sokkal erősebb nálunk, a péterrévei Jedinstvo és a törökkanizsai Obilić dolgát azonban alaposan megnehezítettük — mondta Vajda, majd hozzátette, hogy az edzések folytatódnak, szünet karácsony környékén várható, de már január közepén megkezdik a felkészülést a pontvadászat tavaszi részére. — A topolyai TSC Labdarúgó Akadémia alközponti rendszerében talán miénk a legkisebb település. A létszámmal nincs bajunk, mivel a gyerekek szeretnek edzésre járni. A képességeiket tekintve széles skálán mozognak, de próbálok mindenkinek alkalmat adni, azaz bedobni őket a mély vízbe. Természetesen fontos az eredmény, de a legfontosabb mégiscsak a játék, hogy a gyerekek sportoljanak, barátkozzanak. A tavaszi idényben egyénileg és csapatként is javulni szeretnénk, minél többet tanulni, illetve eredményesebbnek lenni az őszhöz képest. Legalább egy Futball 7-es tornát szeretnénk megnyerni, a Futball 9-es csapattal pedig jó lenne négy-öt győzelmet aratni, szorosabb mérkőzéseket játszani — ecsetelte az edző.


Az őszi bajnok tornyosi csapat

Vajda egy jótékonysági akcióról is beszámolt, melyre még folyik a gyűjtés.

— Néhány éve, amikor a gyerekekkel elkezdtünk foglalkozni, észrevettük, hogy a többi csapatnak milyen jó sportszárai, sípcsontvédői és melegítői vannak. A szülőkkel elhatároztuk, hogy gyűjtést szervezünk. Az akció sikeresnek bizonyult, hiszen sokan kinőtt futballcipőket, mezeket, melegítőket ajánlottak fel, a pénzösszegből pedig sípcsontvédőket és sportszárakat vásároltunk. Az idén a sípcsontvédők mellett pántos sportszárakat és egy sporttáskát vettem a gyerekeknek, illetve több pár használt futballcipőt is beszereztünk, így a tavasszal minden játékosom stoplis cipőben futhat ki a pályára. Egy magyarországi támogatónknak köszönhetően két garnitúra vadonatúj mezzel is gazdagabbak leszünk. A gyűjtés még tart. A segíteni szándékozók a tornyosi általános iskolában találnak meg, Zentán Bognár Hermina tanárnő vette szárnyai alá a kezdeményezést, Magyarkanizsán pedig Bozsonyi Gábor, a TSC egyik szurkolója állt az ügy mellé. Az akció december 6-áig tart, de ezután is fogadjuk a felajánlásokat. A tervek szerint a TSC szurkolótáborával, a Kék Betyárokkal egész Vajdaság területére kiterjesztjük az akciót, így nemcsak a tornyosiakon segítenénk. Nem szeretnénk, ha bármelyik gyerek azért nem focizhatna, mert a szülei nem vehetik meg számára a kívánt sportfelszerelést — mesélt az akcióról Vajda.

A tornyosi labdarúgóklubot a Baulink, a H&H Transport, a Lality Farm, a Tornyosról elszármazott Weisz László és más magánszemélyek támogatják, akik fontosnak tartják, hogy tegyenek valamit az összetartó és eredményes közösségért.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..