home 2024. június 15., Jolán napja
Online előfizetés
Felújították a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolát
Pápista Anamarija
2024.04.17.
LXXIX. évf. 16. szám
Felújították a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolát

A horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában sajtótájékoztatót tartottak, melynek témája az épület felújítása volt. A beruházás az illetékes tartományi titkárság jóvoltából valósult meg. Az épületen az elmúlt években nagy értékű felújítás zajlott, mely meghaladta a 13 millió dinárt.

Az idei év februárjáig sikeresen megvalósult a falak malterozása, festése, valamint a konyha és az ebédlő is megújult.

A munkálatokról Somogyi Ilona, a horgosi általános iskola igazgatója számolt be.

— Az utóbbi időben több beruházás is megvalósult a tartományi titkárság jóvoltából. Elsőként megemlíteném a konyha újjáépítését, mely 2022 augusztusában zajlott, és 1 121 089 dinárba került. A 2023-as évben az ebédlő felújítására került sor 1 199 000 dinár értékben. A 2024-es évben pedig az iskola régi részének teljes mértékű rekonstruálása következett, ez több mint 11 millió dinárba került. A régi szárny felújítása némi gondot okozott, mert 335 gyerek jár jelenleg az iskolába. Ez pedig azt is jelenti, hogy nagyjából minden tantermünk tele van. Decemberben és januárban, amíg egy-egy tanterem le volt zárva, a gyerekeket máshol kellett elhelyezni, amit sikeresen megoldottunk. A terveink között szerepel még az iskola több részének a felújítása, például a tornaterem, a mosdók és a padló, emellett a régi részen az ablakok cseréje, melyre azonban nagyon oda kell figyelni, mivel műemlékvédelem alatt áll, és bizonyos előírásoknak is eleget kell tenni.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere hangsúlyozta, egy ekkora iskolánál, mint a horgosi, szükséges a minőség fenntartása.

— Nagyon örülök, hogy meg tudjuk nézni azokat a beruházásokat, amire az elmúlt években került sor. Mindezért nagy köszönet a tartományi oktatási titkárságnak. Emellett köszönöm a szülőknek is a türelmet, mivel a felújítást nem tudtuk az iskolai szünetben megoldani, és a tanév alatt kellett megvalósítani. Az oktatási intézmény vezetőségének a munkáját is kiemelném, amit a projekt előkészítésén és a pályázás során végeztek. Ez nagy terhet jelentett volna az önkormányzati költségvetésre, ha kizárólag csak abból kellett volna kifizetni. Természetesen mi is hozzájárulunk iskoláink működéséhez, de azok az összegek inkább versenyekre, iskolanapokra vannak fenntartva, esetleg kisebb hiánypótlásra, például székekre, asztalokra. A nagy értékű fejlesztéseknél pedig magát a tervdokumentációt tudjuk kifizetni.

Fotó: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..