home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Felújított játszóterek Magyarkanizsa községben
Kovács Laura
2023.08.30.
LXXVIII. évf. 35. szám
Felújított játszóterek Magyarkanizsa községben

Új elemekkel bővült három játszótér Magyarkanizsa község területén, Horgoson, Velebiten és Kispiacon a NIS Kőolajipari Részvénytársaság jóvoltából. A kispiaci játszóteret a község és a cég illetékesei meg is tekintették, közben pedig a gyerekek birtokba vették az új játékokat.

A kispiaci játszótér új libikókával, hintával és csúszdával gazdagodott. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere köszönetet mondott a NIS kőolajipari vállalatnak a támogatásért.

— Az idén immár második alkalommal kaptunk támogatást, mondhatni, hozzászoktunk már ahhoz, hogy minden évben kapunk egy 5 millió dináros támogatást a NIS vállalatnak köszönhetően, amivel különféle projekteket, programokat tudunk megvalósítani a községünk területén, de idén van először, hogy kaptunk plusz 2 millió dináros támogatást, amiből most három játszótér tud megújulni a község területén. Nagyon bízom benne, hogy a kőolajipari vállalat folytatja ezt a jó szokását, hogy minden évben egy kicsit növel a támogatásokon, egy kicsit új területekre is ad támogatási összegeket. Remélem, hogy ez meg fog maradni, és sikeresen tudunk majd együttműködni az elkövetkező ötven évben is.

Vadim Smirnov, a NIS főigazgató-helyettese elmondta, már nyolc éve tart az együttműködés a vállalat és Magyarkanizsa Önkormányzata között.

— Ezen nyolc év alatt sok projektumot hajtottunk végre együtt, melyek nagyon fontosak a község területén élő emberek számára. Szeretném megköszönni Magyarkanizsa Önkormányzatának, hogy ténylegesen partnerként és barátként kezel bennünket. Természetesen mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy megerősítsük ezt a kapcsolatot. A kispiaci játszótér ünnepélyes átadása előtt egy nagyon hasznos beszélgetésünk volt Fejsztámer úrral, a fejlődési lehetőségekről tárgyaltunk. Megállapodtunk abban, hogy a következő évben a NIS és Magyarkanizsa Önkormányzata az oktatási projektumok terén is együttműködik majd. Hiszem, hogy ismét támogatást nyújtunk ezekhez a kezdeményezésekhez. A NIS-nek az a jelmondata, hogy a cselekvésben a jövő. Mondhatjuk azt, hogy a technológiai fejlődésben, az új eljárásokban van a jövő, ennek ellenére én, mint három gyerek apja és hat gyerek nagyapja, azt mondom, hogy a gyerekek a jövőnk, ők a legjobb befektetés. Hiszem, hogy képességeinkhez mérten továbbra is együtt fogunk működni.

Sáfrány Attila, a LandArt Civil Szervezet képviselője elmondta, hogy a községben a támogatásból az idén három játszóteret sikerült felújítani, egyet-egyet Horgoson, Velebiten és Kispiacon.

— Igyekeztünk olyan eszközöket vásárolni, amelyek minőségiek, attraktívak, és megfelelnek a biztonsági előírásoknak. A játszótéri elemek felállításánál is törekedtünk arra, hogy a vonatkozó szerbiai standardoknak megfelelően legyenek beépítve. Még sok játszótér vár felújításra, úgyhogy őszintén remélem, hogy az elkövetkező években is marad ez a jó viszony és együttműködés a NIS kőolajipari vállalattal, és hogy megéri ilyesmibe befektetni, azt hiszem, hogy a körülöttünk játszó gyerekek arcáról ezt le is lehet olvasni — mondta Attila.

A hivatalos események után a gyermekek már ki is próbálták az új játszótéri elemeket.

Fényképezte: Kovács Laura

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..