home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Felújítják a zentai vasútállomás épületét
(Tha)
2023.07.13.
LXXVIII. évf. 28. szám
Felújítják a zentai vasútállomás épületét

Zenta Község Önkormányzata csaknem egy évtizede harcol azért, hogy sem a személyforgalom, sem a teherforgalom ne szűnjön meg a Zenta–Szabadka, illetve a Nagykikinda felé vezető szakaszon, és ezt a küldetését eddig sikerrel teljesítette.

A zentai vasútállomás felújítása ez év március 28-án kezdődött meg. A munkálatokat másodszor tekintette meg Lálity Urbán Emese infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasági ügyekkel és idegenforgalommal megbízott tagja.

–A zentai vasútállomás épületén már huzamosabb ideje folynak a munkálatok, amelyekkel jelenleg a felénél tartanak a mesterek. Az előző látogatásunk óta leszedték a tetőt, a tetőszerkezet megújult, várható a szigetelés, valamint a cserepek beszerzése és felhelyezése a tetőre. Az ajtók és ablakok cseréje megtörtént, a belső felújítás is zajlik, a falakat gipszlapokkal vonják be. Az épület használata azoknak is lehetővé válik, akik nem vonattal, hanem autóbusszal szeretnének utazni – nyilatkozta az újságíróknak Lálity Urbán Emese.

–Miután az utas és a teherforgalom biztosítva van Zenta és Szabadka között, azt szeretnénk, hogy az ipari parkunk felé, a kikötőig folytatódjon a vasút kiépítése. Reményeink szerint hamarosan ezek a munkálatok is elkezdődhetnek. Számunkra nagyon fontos, hogy ez a vasútvonal megmaradt, a vasútállomás épülete megújul és használhatóvá válik, a buszállomás is itt kap helyet és közös várótermet alakítanak ki erre a célra – emelte ki Czegledi Rudolf polgármester.

Fényképezte: Horváth Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..