home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felújítás és eszközbeszerzés a Testvériség Kajakklubban
Tóth Tibor
2021.06.29.
LXXVI. évf. 25. szám
Felújítás és eszközbeszerzés a Testvériség Kajakklubban

A közelmúltban felújították a magyarkanizsai Testvériség Kajakklub edzőtermét, valamint öt kajakkal és egy minikenuval bővült a sikeres egyesület hajóparkja.

A klubban megtartott sajtótájékoztatón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat éves sporttámogatása főleg a klubok működésére, a versenyekre való eljutásra és az éves tevékenység pénzelésére vonatkozik, ezúttal azonban az edzőterem újult meg, és új hajókkal bővült a mintegy száz hajót magában foglaló kajakpark.


Fejsztámer Róbert polgármester is kipróbálta az egyik új eszközt 

— Számunkra elsődleges a község területén lévő 36-38 sportegyesület fenntartása, támogatása. Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor támogatjuk az olyan projektumokat, mint amilyen a mai is, melyek eszközvásárlásra vonatkoznak. A mögöttem látható hajók a legfiatalabb korosztályt szolgálják majd ki, az eszközök egyedi értéke 100-120 000 dinár körül mozog. Nagy öröm számomra, hogy az öt kajak mellett egy kenu is gyarapítja a hajók számát, mivel az utóbbi évtizedekben a kenu nem igazán népszerű Magyarkanizsán. Bízom benne, hogy a kenusport is fejlődésnek indul, és hamarosan a kenusok között is büszkélkedhetünk tartományi, illetve országos bajnokokkal. Az edzőtermek felújításánál és az eszközök beszerzésénél 50—60%-os résztámogatást szoktunk nyújtani, az edzőterem felújítása részben önkormányzati támogatásból valósult meg. Az évi, rendszeres támogatásnak köszönhető, hogy a klubok előre tudnak tervezni. Ha biztos a működésük, a versenyekre való eljutásuk, akkor fejlesztéseket is tervezhetnek. A mai nap ékes példája annak, hogy a verseny- és a működési támogatások mellett az eszközbeszerzésben is részt tud vállalni az önkormányzat — mondta Fejsztámer.


Az új kajakok és a kenu

Csőke Rudolf, a Testvériség Kajakklub elnöke kiemelte, hogy az elmúlt időszakban az edzőterem, a kísérőtartalmak, a vizesblokk és a zuhanyzók lettek felújítva, befejezve.

— Ez magában foglalta a hideg- és a melegburkolat megújulását, a meszelést, a meglévő eszköztár bővítését kondigépek, illetve egyéb súlyzóeszközök tekintetében. Csaknem félmillió dináros beruházást tudhatunk magunk mögött, elsősorban az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően. A kajakok és a minikenu beszerzését elsősorban az önkormányzat éves támogatásából és kisebb-nagyobb szponzoraink segítségével sikerült megvalósítani. Az egyik kajak megvásárlása mögött Vereckei Ákos olimpiai bajnok áll, aki jelenleg a szerbiai válogatott vezetőedzői teendőit látja el. Reményeim szerint hamarosan újabb eszközök kerülnek a klubhoz — mondta Csőke, hozzátéve, hogy az egyesületnek 50 igazolt versenyzője van, és mellettük még szép számú szabadidő-sportoló is rendszeresen vízre száll a Tiszán.

A kajakklub versenyzői tizenegy napos, palánkai edzőtáborral kezdték a 2021-es idényt, mely jól sikerült, hiszen a belgrádi válogatón szépen szerepeltek a magyarkanizsai kajakosok.

— Dobó Petra megnyerte a válogatót, ami nagy reményekre jogosítja fel az idei évben. Mellette kiemelném Nagy Larát, Ladányi Lídiát, Saša Pavlovot, Kovács Ádámot, a pionírok közül Beszédes Mátét és Márkot, valamint az Apró Roland — Beszédes Márk-párost, akik mindannyian döntőbe jutottak a fővárosban. Július 3-án és 4-én lesz a vajdasági bajnokság, mely szintén válogató is, az országos bajnokságot pedig szeptember első hétvégéjén tartják meg, ahova nagyobb csapattal utaznánk, hiszen a minikajakosokat is szeretnénk felvezetni a pionír korosztályba — mondta Apró István, a kajakklub vezetőedzője.


Dobó Petrára több kihívás vár az idei évben

Dobó Petra a válogatóversenyen arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert, amivel elégedett, hiszen nem számított ilyen jó eredményre.

— Az edzőtábor nagyon erős volt, kiváló felkészülés az idei versenyekre. A válogatón erős mezőnnyel találtam szembe magam, alaposan kellett hajtanom, hogy ilyen jó eredményeket érjek el. Különösebb taktikám nem volt, ellenfeleimet ismertem, és az ő versenyzésüket látva osztottam be az erőmet. A tartományi meg az országos bajnokságon is egyéniben és párosban állok rajthoz. Célom a dobogós helyezés megszerzése, a lényeg azonban az, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból — vélekedett Petra.

A magyarkanizsai klubban tehát minden feltétel megvan ahhoz, hogy a versenyzők az idén megismételjék vagy akár túl is szárnyalják az elmúlt évek sikereit.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..