home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Feltörekvő magyar előadók
Zvekán Péter
2023.04.28.
LXXVIII. évf. 16. szám
Feltörekvő magyar előadók

Sisi: Szia — Cserihanna: BÁCSI

Sisi: Szia

Sisi egy üde foltja a magyar zenei világnak, aki szinte pillanatok alatt vált Magyarország egyik legérdekesebb előadójává. Legújabb, Szia című dala pedig egy új mérföldkő az életében, az eddigiekhez képest ugyanis egy tőle szokatlan klippel jelentkezett. Már csak azért is lett más, mert az eddigi, többnyire saját készítésű videóival ellentétben most egy profi stábbal dolgozott együtt.

A vadonatúj számban Sisinél a szövegelés egy kicsit a háttérbe szorult, és a keményebb beat vette át a főszerepet. „Nálam abszolút nem újdonság, hogy a legboldogabb és legletargikusabb érzések között ugrálok a hétköznapi életemben, és ez a szakmához való viszonyulásomat is befolyásolja, aminek eredményeként született meg a Szia című dalom” — mondta el a Fonogram-jelölést is bezsebelő rapper lány, akinek, mint már említettem, lehetősége adódott egy hatalmas stábbal együtt dolgozni: „Soha nem vettem még részt ekkora forgatáson, elég durva volt szembesülni a ténnyel, hogy mennyi ember dolgozik valamin, amit egyszer a gyerekszobámban megálmodtam.”

„Sisinek elég jól áll az eklektika, úgyhogy több új dolgot is kipróbálhattam, amelyek régóta tervben voltak (insta360 kamera, animáció), illetve a karcos-darkos miliő felépítése mellett próbáltuk megtartani azt a keresetlenséget is, amely a korábbi klipjeit jellemezte. Jó volt vele dolgozni, mert nagyon vizuális típus, rengeteg konkrét ötlettel érkezett, és nyitott volt a kísérletezésre” — hangsúlyozta Brauner Máté rendező, aki az Umbrella Collective csapatával karöltve készítette a klipet.

 

Cserihanna: BÁCSI

A BÁCSI című számot egész egyszerűen a bácsik iránt érzett töretlen szeretetem és tiszteletem ihlette” — meséli cserihanna az új dala kapcsán. „Késői gyerek vagyok, és nagyon szeretem az apukámat, aki egy rendkívüli képességekkel rendelkező, intelligens, humoros szuperhős. Észrevettem, hogy ha vele hasonló korú férfiak közelébe kerülök, akkor hamar elérzékenyülök, szinte azonnal úgy érzem: Bácsi, ájlávjú!”

Az énekesnő-dalszerző cserihanna ZSIRÁFHÁT és Fordulok kettőt című szerzeményeit hallgatva már meggyőződhettünk róla, hogy nem a megszokott témákat ragadja meg, és még kevésbé igaz rá, hogy sablonos módon tálalná őket. Sajátságos szövegeivel, letisztult hangzásával és különleges klipes ábrázolási módjával azonnal belopja magát a hallgatók szívébe. Most újabb szerethető megközelítéssel fordult egy olyan generáció felé, amelynek bizony sokat köszönhet a fiatalság.

Az idős emberek eszünkbe juttatják a mulandóságot, az idővel szembeni kiszolgáltatottságunkat. Ez olykor nagyon húsbavágó, megható, félelmetes, és az ember szeretné megszavazni a halhatatlanságot a hozzá közel álló személyek számára. Másfelől viszont az idősebb generáció segít, hogy az életre fókuszáljunk. Történeteik iránytűk lehetnek számunkra, és hiszem, hogy ez fordítva is igaz. Fazakas Lőrinccel olyan klipet szerettünk volna készíteni a dalhoz, amelyben ez a kölcsönös szeretet tetten érhető, és amelyben kirajzolódik a két generáció egyformaságának és különbözőségének a groteszk és bájos humora. Szerintem ez sikerült, és létrejött a videóban szereplő Janika által sokat hangoztatott new gangshit” — mesélte újdonságának részleteit Hanna.

Nyitókép: m.blog.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..