home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felsőőrség bejárása a Hazajáró csapatával
MTVA
2020.07.08.
LXXV. évf. 28. szám
Felsőőrség bejárása a Hazajáró csapatával

Dél-Őrvidéken ereszkedik le az Alpokalja a Soproni-Vasi-síkra. A tágabban vett Őrségben, konkrétan a Felsőőrségben járunk, amelyet a trianoni határ 1920-ban kettévágott.

Nem nyugodtak ebbe bele a hűségfalvak, melyek népszavazás eredményeként 1923-ban tértek vissza a haza keblére. Aztán leereszkedett a vasfüggöny, amely Vas vármegye nyugati határvidékét hosszú évtizedekre kettévágta. Erre a szomorú korszakra múzeum és turistaút emlékeztet manapság, mely utóbbin a Pinkától a Rábáig sétálhatunk, majd a Strémmel kanyarodhatunk vissza Németújvár felé.

Közben újra felfedezzük középkori emlékeinket, a vasi borvidéket, a Batthyányak örökségét, az ismét egymásra találó Vas két oldalát és emléket állítunk az idő sodrában eltűnt településeknek is.

 

Adás: M5 – július 11. (szombat) 18:10.


MTVA/Hazajáró

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..