home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Feloszlott a parlament, előrehozott választások lesznek Koszovóban
MTI
2021.01.08.
LXXVI. évf. 1. szám
Feloszlott a parlament, előrehozott választások lesznek Koszovóban

Koszovóban mintegy tíz éve egyetlen kormány sem tudta kitölteni hivatali idejét.

Feloszlatta a koszovói parlamentet és előrehozott választásokat írt ki február 14-re Vjosa Osmani, az elnöki teendőket ellátó házelnök - közölte a pristinai sajtó. Az előrehozott parlamenti választásokat azt követően kellett kiírni, hogy a koszovói alkotmánybíróság a múlt hónapban érvénytelennek nyilvánította a kormány megválasztását. A testület indoklása szerint a kormányt nem az alkotmánnyal összhangban választották meg, mert Efrem Arifi roma kisebbségi képviselő szavazata - amely nélkül nem alakulhatott volna meg a kormány tavaly júniusban - érvénytelen volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..