home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Felmentés a vízlecsapolási díj fizetése alól
Tóth Lívia
2020.03.02.
LXXV. évf. 9. szám
Felmentés a vízlecsapolási díj fizetése alól

A zentai városi csatornahálózat használóinak nem kell vízlecsapolási díjat fizetniük a városi telkekre — jelentette be Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere.

A sajtótájékoztatón a média képviselői megtudták, a zentai önkormányzat bizonyítékokat juttatott el a Vajdasági Vizek Közvállalatnak, és adattár-egyeztetések történtek arról, hogy mely háztartások vannak rákapcsolva a városi csatornahálózatra.

— A hosszú folyamat végén nemrég írásban is megkaptuk az értesítést, hogy azoknak a polgárok, akik a csatornahálózat használóiként szerepelnek a Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat nyilvántartásában, a városi telkeikre nem kötelesek fizetni a vízlecsapolási díjat. Ez több mint nyolcezer parcellatulajdonost érint, vagyis egy hatalmas adattárról van szó, amelynek az egyeztetését és az új értesítések elkészítését a Vajdasági Vizek Közvállalat munkatársai még nem tudták elvégezni. Így a végzéseken szereplő összeget azoknak, akiknek nincs mezőgazdasági földterülete, nem kell kifizetniük, azoknak viszont, akiknek van, csak a mezőgazdasági földterületre vonatkozó részt kell törleszteniük — hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől, aki a sajtótájékoztatón az állami földek bérbeadásáról is beszélt. Megtudtuk, hogy a következő licitációt március 10-én tartják.

— Az előjoggal rendelkező jószágtenyésztők tavaly 401 hektárnyi területet vehettek bérbe, október végén pedig a fennmaradt 249 hektárnyi területre is lezajlott a licitáció első köre. A további 359 hektárra a jelentkezőknek március 6-áig kell átadniuk a szükséges dokumentumokat. Ezeknek a földterületeknek mintegy 80 százaléka legelő és kaszáló, így a bérlésükben főként az állattenyésztéssel foglalkozók lehetnek érdekeltek — emelte ki Czegledi Rudolf. Hozzátette, a bérlők kötelesek talajmintát venni, és azt négyévenként megismételni. Az önkormányzat a tavalyi év végén közbeszerzést írt ki, amit a zentai Mezőgazdasági Szakszolgálat nyert meg és munkatársai díjmentesen végzik a talajelemzéseket.

A polgármester emlékeztetett arra is, hogy a mezőgazdasági földterületeken való tűzgyújtás komoly pénzbüntetéseket vonhat maga után, ráadásul az elkövetők öt évig nem bérelhetnek állami földterületeket.

Czegledi Rudolf bejelentette, csaknem öt év után megszületett a másodfokú ítélet az állami tulajdonban álló földterületek bérbeadásával kapcsolatos ügyben. Ennek értelmében a zentai önkormányzat semmiféle törvénysértést nem követett el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..