home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Felhívás a XI. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
2018.03.21.
LXXIII. évf. 11. szám
Felhívás a XI. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szakmai együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen.

2018. május 4-én és 5-én (pénteken és szombaton) várjuk a gyermekeket és felkészítőiket a jól ismert helyszíneken, a jól ismert forgatókönyvvel, a jól ismert hangulattal.

A Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben.

Hogy kik jelentkezhetnek?

Olyan általános iskolás korosztályú gyermekszínjátszó csoportok, akik egyesületekben vagy iskolákban működnek, magyar nyelven. Műfaji és tematikai megkötötés továbbra sincs, a szereplőszám és az előadás hossza is csak Önökön múlik. A rendezvény célja továbbra sem a versengés. Habár a Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben, nem a versenyzésen van a fő hangsúly. A cél az, hogy a fellépő csoportok megnézzék egymás munkáját, a közös foglalkozások alkalmával megismerkedhessenek, együtt alkossonak, és sok új Facebook-baráttal gazdagodjon mindenki (ez vicc, csak a figyelmes olvasás kedvéért…). A felkészítők pedig idén is szakmai beszélgetésen vehetnek részt, ahol szakemberek elemzik a látott produkciókat, elősegítve ezzel a szakmai fejlődésüket, de itt van lehetőség az eszmecserére és az egymástól látottakból való tanulásra is.

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén:

Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész Szabadkáról.

A szakmai bizottság anyaországi tagjai:

Tóth Erzsébet előadóművész, a tatabányai Vértes Agorája művészeti főmunkatársa;
Bori Viktor drámapedagógus Budapestről, a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára.

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetni a Weöres Sándor fesztiválra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet.

Az országos fesztivált 2018. június 8-9-10-én szervezik meg Pécsett. Számunkra a legfontosabb a megmutatkozás, az együtt töltött idő és a játék örömének biztosítása, ezért a bácsfeketehegyi találkozó teljes értékű résztvevői lehetnek a megszabott időkorlátnál hosszabb előadások is, azzal, hogy ők nem juthatnak tovább.

A jelentkezési határidő 2018. április 8.

A
nevezési lap
a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
weboldalán található. 


Bővebb információk a
dramaped@gmail.com
címen kérhetők, illetve az alábbi telefonszámok valamelyikén:

Varga Tamás, VMMI,
024/816-790, 062/566-213

Raffai Telecski Ágnes, VMMSZ,
069/551-8-222

Hajvert Lódi Andrea, VMDT,
062/84-96-029

 

Szakmai együttműködő partnereink a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest) és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A rendezvény házigazdája a Feketics Művelődési Egyesület.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..