home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Felhívás a Máriás Vilmos Kémiaversenyen  és a Fábri Géza Biológiaversenyen  való részvételre
2022.11.28.
LXXVII. évf. 47. szám
Felhívás a Máriás Vilmos Kémiaversenyen  és a Fábri Géza Biológiaversenyen  való részvételre

A Zentai Gimnázium a 2022/2023-as tanévben harmadik alkalommal hirdeti meg a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt.

A közösségünk arculatának, önazonosságának és nemzeti kulturális örökségének megőrzéséhez szükséges feltételek megteremtésében napjainkban egyre nagyobb szerep jut a helyi értékek feltárásának és minél szélesebb körben való megismertetésének, ugyanis a nemzeti önazonosságunk alapját képező kulturális örökségünk mellett talán éppen ezen tényezők lehetnek azok, amelyek hozzájárulhatnak a felnövekvő nemzedék szülőföldhöz való kötődésének erősítéséhez, illetve a természettudományok népszerűsítéséhez.

A Zentai Gimnázium egyike azon intézményeknek, amelyeknek tanári karában az intézmény közel másfél évszázados múltra visszatekintő történetében számos olyan kiváló pedagógus fejtett ki meghatározó tevékenységet, akik nemcsak nagy tekintéllyel rendelkező szakemberekként, hanem valódi példaképekként is részt tudtak venni a felnövekvő generációk oktatásának, nevelésének folyamatában, hozzájárulva ahhoz, hogy intézményünk a Tisza menti régió, sőt az egész Vajdaság egyik legjelentősebb értelmiségi utánpótlásbázisává váljon.

A versenyek menete:

– Mindkét versenyen két főből álló csapatok vehetnek részt.

– Mindkét versenyt a középiskolás diákok számára hirdetjük meg két kategóriában, az 1–2. és a 3–4. osztály képezi a két kategóriát.

– Az első forduló levelező forduló, amelyre ezúttal online felületen kerül sor. Erről a jelentkezés után kapnak bővebb információt a diákok.

– Jelentkezni december 3-ig lehet az alábbi linken: ITT

– A területi döntőn a feladatlap kitöltése mellett a résztvevőknek egy 5–8 perces előadást kell tartaniuk az előre megadott témában.

– Az előadás anyagát 3–5 oldalas dolgozatban összefoglalva be kell küldeniük a prezentációval együtt a területi döntőt megelőzően, december 15-ig.

– Az idei verseny témaköre a levegő.

– A területi döntőre készítendő előadás címe a Fábri Géza Biológiaversenyre: A levegő élővilága

– A területi döntőre készítendő előadás címe a Máriás Vilmos Kémiaversenyre: A levegőszennyezés okai és hatása

A levelező fordulóra december 5-én kerül sor.

A területi döntőt 2022. december 17-én tartjuk meg Zentán, a Zentai Gimnáziumban, 9 órai kezdettel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..