home 2024. június 19., Gyárfás napja
Online előfizetés
Félezer általános iskolás diák a második összmagyar anyanyelvi táborban
2023.07.21.
LXXVIII. évf. 29. szám
Félezer általános iskolás diák a második összmagyar anyanyelvi táborban

Félezer általános iskolás diák érkezik július 23-án a szórványból és a diaszpórából az idei nyár második összmagyar anyanyelvi táborába, a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborba

A Rákóczi Szövetség idei második anyanyelvi tábora július 23-28. között zajlik, ahová a felvidéki Mátyusföldről és Zoboraljáról, a kárpátaljai Felső-Tisza-vidékről, nyolc erdélyi megye szórványvidékéről és a vajdasági Bánátból érkeznek közel 400-an. Mellettük mintegy 100-an érkeznek Brazília, Csehország, Egyesült Államok, Írország, Izrael, Kanada, Svédország és Törökország magyar diaszpóra közösségeiből.

A tábor ünnepélyes megnyitója 2023. július 23-án, vasárnap 18 órakor kezdődik Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban (www.rakoczihotel.hu).

 

Az anyanyelvi tábor legfőbb célja, hogy a szórványból és a diaszpórából érkező általános iskolás korú gyermekek magyar környezetben minél több élményt, barátságot és emléket szerezzenek, illetve erősödjön a magyar nyelv és kultúra ismeretük és szeretetük. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..