home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Feledhetetlen kirándulások
Tóth Lívia
2019.08.17.
LXXIV. évf. 33. szám
Feledhetetlen kirándulások

Zenta község önkormányzata hosszú időre visszanyúló testvérvárosi kapcsolatot ápol Gödöllővel és Budavárral.

Ez az együttműködés a többi közt az általános iskolás tanulók nyári táboroztatásában is megvalósul. Az idei kirándulásokról, csakúgy mint a korábbiakról, számos élménnyel gazdagodva tértek haza a diákok és a tanárok egyaránt. Tapasztalataikról az újságíróknak is beszámoltak.

Zenta község önkormányzata, mely a tanulók utazását finanszírozta, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ezzel a nem mindennapi lehetőséggel a falusi iskolák is élhessenek, így a zentaiakon kívül kevi, buránysori, felsőhegyi és tornyosi gyerekek is útra keltek.


Zentaiak a gödöllői Szent István Egyetem kertjében, Kálmán herceg szobra mellett

A gödöllőiek a zentaiakat minden évben nemzetközi ifjúsági táborba invitálják, melynek helyszíne Balatonlelle. Ezen a rendezvényen nyolc hetedik—nyolcadik osztályos fiatal, valamint két kísérőtanár, Irge Nikola és Nagy Horti Orsolya vett részt. Mivel az eseményen a kommunikáció nyelve főleg az angol, azokat a tanulókat választották ki, akik az iskolában kimagasló eredményeket értek el ebből az idegen nyelvből.

Az elmondottakból megtudtuk, az összejövetelre tíz országból, például Kínából, Izraelből, Spanyolországból, Finnországból is érkeztek résztvevők. Ennek köszönhetően a jelenlevők előtt szinte kinyílt a világ, hiszen amellett, hogy a kulturális, nyelvi és földrajzi ismereteik bővültek, nyitottabbakká és toleránsabbakká is váltak.


Pillanatkép

Berta Fanni, Brenner Eleonóra, Fajka Zsóka és Pásztor Réka szép emlékekkel érkezett haza. A hét nap alatt Budapesten is volt alkalmuk körülnézni, a balatonlellei helyszínen pedig számos értékes pillanat részesei voltak. Esténként bemutatkoztak a jelen levő országok képviselői, akik nemcsak a szülőhelyüket, hanem a táncaikat és a környezetükre jellemző ízvilágot is igyekeztek megismertetni a társaikkal. Izgalmas volt a számháború, a csokikeresés, a közös kártyajáték, a csapatépítő foglalkozások. Az újonnan szerzett barátaikkal természetesen itthonról is tartják a kapcsolatot.

Budavár önkormányzata olyan egyhetes táborba hívott meg tizenkét zentai diákot, ahol anyaországi és külhoni magyar társaikkal találkozhattak. A csoportot Graca Harmath Judit és Lobár Klaudia kísérte el. A szervezők gazdag, tartalmas és feledhetetlen programmal készültek. A zentaiak eljutottak Szentendrére, Tihanyba, Budapesten az Országházba és a Mátyás-templomba, részt vettek egy hangulatos hajókiránduláson, emellett kalandparkban is jártak.


A nemzetközi ifjúsági táborba tíz országból érkeztek a gyerekek

Graca Harmath Judit tanítónő kiemelte, négy testvérváros diákjaival táboroztak, előbb Horányban, majd Zamárdiban. Két diáklány, Kopasz Dorina és Sarnyai Zita pedig arról számolt be, hogy kiválóan érezték magukat, sok kortársukkal ismerkedtek meg, és nagyon tetszett nekik a balatoni fürdőzés.


Zeneszó és pihenés


Jólesett a lubickolás a hűs Balatonban


Csoportkép az Országház előtt


Graca Harmath Judit és Irge Nikola felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..