home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Felavatták a holokauszt áldozatainak emléktábláját
Tancsik Richárd
2022.04.21.
LXXVII. évf. 16. szám
Felavatták a holokauszt áldozatainak emléktábláját

Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett, a második világháború, a holokauszt, a népirtás és a fasizmus áldozatainak szerbiai emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen, amit a Staro Sajmište egykori náci tábor épületegyüttesénél tartottak meg. Megkoszorúzta az 1941 és 1945 között a szerbek, zsidók és romák ellen elkövetett népirtás áldozatainak emlékművét, és felavatta a Független Horvát Állam által létrehozott Jasenovac koncentrációs táborban elhunytak részére állított emléktáblát.

A Sajmište koncentrációs tábor helyszínén kiemelte, azoknak is köszönhetjük a mostani békét, akik életüket adták ezen a helyen, éppen ezért erről a napról és az áldozatokról minden alkalommal megemlékezünk, és az emléküket örökké megőrizzük.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV


Fotók: Tanjug/ Jadranka Ilić/ nr

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..