home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Fél éve nem kaptak fizetést, mégis dolgoznak a Željezničar alkalmazottai
VARJÚ Sára
2013.03.25.
LXVIII. évf. 13. szám
Fél éve nem kaptak fizetést, mégis dolgoznak a Željezničar alkalmazottai

Több mint fél éve nem kaptak fizetést a Željezničar készruhagyár dolgozói. Az egyre nehezebb helyzetbe kerülő alkalmazottak levélben fordultak Kern Sólya Máriához, a városi képviselő-testület elnök asszonyához, a segítségét kérve.

Több mint fél éve nem kaptak fizetést a Željezničar készruhagyár dolgozói. Az egyre nehezebb helyzetbe kerülő alkalmazottak levélben fordultak Kern Sólya Máriához, a városi képviselő-testület elnök asszonyához, a segítségét kérve. Ugyancsak támogatást kértek az illetékes minisztériumtól és a szabadkai Önálló Szakszervezetek Szövetségétől is.
Az elnök asszony elmondta, örül, hogy ezek az nők vették a bátorságot, és felkeresték.
— Én mint a városi képviselő-testületének elnöke úgy érzem, hogy ezzel a problémával foglalkoznom kell, ez feladatom, kötelességem. Már egyeztettem időpontot a körzetvezetővel, hogy a munkások jogairól, a probléma megoldásáról és a következő lépésekről tárgyaljunk. Fórumokat és felügyelőségeket kell megmozgatni, amelyek segítséget tudnak nyújtani ezeknek az embereknek — nyilatkozta a sajtótájékoztatón Kern Sólya Mária.
Noha a bérüket nem kapják meg, a munkások továbbra is bejárnak a gyárba dolgozni, elmondásuk szerint azért, hogy munkahelyük továbbra is fennmaradjon.
— Az asszonyok úgy érzik, hogy rendszeresen be kell járniuk, hiszen manapság nagyon nehéz új munkahelyet találni, és meg kell tartaniuk állásukat. Egyesek a téli időszak alatt azért töltötték délelőttjeiket a vállalatban, hogy otthon ne fagyoskodjanak, hiszen nincs elég tűzifájuk — nyilatkozta Snežana Vidakov alkalmazott, majd hozzátette, hogy az összesen 31 dolgozó közül 19 különleges bánásmódot igénylő személy, akik csak nehézséggel találnának új állást abban az esetben, ha elhagynák jelenlegi munkahelyüket, ezért ők is kitartanak.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..