home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Fejlődési szándék, elszántság, kitartás
2023.11.21.
LXXVIII. évf. 46. szám
Fejlődési szándék, elszántság, kitartás

A kampánykörút során Versecre látogatott el dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, Pirkov Ilija, Pintér Anna-Mária, tartományi képviselők, illetve Kerekes József és Lálity Urbán Emese államtitķárok. A küldöttség megtekintette a Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület felújított dísztermét, majd Gothenc Igor PROFImont nevű vállalkozását is. A cég a Prosperitati Alapítvány támogatásával új műhelyet épített, további alapítványi eszközökből pedig új munkagépekkel gyarapodott. 

Ezzel kapcsolatban dr. Pásztor Bálint a következőket írta a Facebook-oldalán:

Elszántak és kitartóak. Felújított színházterem, padlók, falak, világításcsere… Végre méltó körülmények. Igényes és kellemes közösségi ház lett a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület otthona.

A Profimont Kft. bizonyítéka annak, hogy a VMSZ gazdaságfejlesztési programja a szórványban is a megtartó erőt és a biztonságot jelenti.

Hozzátette a legkisebb települések is számíthatnak a támogatásra, „mi pedig példát veszünk a kitartásukról.”

Versec után Ürményháza következett, ahol Bíró Csaba mezőgazdasági termelő gazdaságát tekintették meg, a Dositej Obradović Általános Iskolában munkaeszközöket adtak át, majd részt vettek a magyar nyelv és a szórvány napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Fejlődési szándék, kitartó munka, szívósság és szorgalom. Ezt láttam Ürményházán – olvashatjuk a VMSZ megbízott elnökének bejegyzésében, aki arra is kitér, hogy a jövőre 150 éves általános iskolának átadták a Magyar Nemzeti Tanács ajándékát.

Forrás: Facebook

Fotók: Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..