home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Fejlesztések Torontálvásárhelyen
2023.11.18.
LXXVIII. évf. 46. szám
Fejlesztések Torontálvásárhelyen

A Vajdasági Magyar Szövetség politikusai és köztársasági képviselőjelöltjei a kampánykörút során Torontálvásárhelyre is ellátogattak, ahol néhány helyi vállalkozónál és gazdánál, valamint az általános iskolában jártak, majd mezőgazdasági fórumon beszélgettek az érdeklődőkkel.

Torontálvásárhelyen több olyan intézmény, magánvállalkozó és gazdálkodó van, aki az utóbbi években tartományi és anyaországi támogatásból valósított meg fejlesztéseket. 

A helyi Moša Pijade Általános Iskolában az elmúlt öt évben az épület nagy részén lecserélték a nyílászárókat, emellett tartományi és anyaországi támogatásokból több olyan programot is megvalósítottak, amelyek a diákok iskolán kívüli tevékenységeit gazdagítják. A napközi működtetése is jelentős könnyítés a családoknak. Az oktatási intézményben összesen 307 diák tanul, közülük 120-an magyarul. Az idén az előző évekhez viszonyítva megduplázódott az elsősök száma, összesen tizenhatan vannak.

A lakossági fórumon Ótott Róbert, a tartományi mezőgazdasági titkárság titkárhelyettese tájékoztatta a jelenlevőket a jövő évre előlátott támogatási lehetőségekről. Ezekre több mint tízmilliárd dinárt tudnak fordítani.

A torontálvásárhelyi látogatás során a VMSZ politikusai megállapították, példaértékű, hogy a kis közösségekben is megvalósíthatók a jó ötletek.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..