home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Fegyvertartási moratóriumot javasolnak a következő két évre
2023.05.04.
LXXVIII. évf. 18. szám
Fegyvertartási moratóriumot javasolnak a következő két évre

A szerb kormány a fegyvertartási engedélyek kiadására vonatkozó moratórium bevezetését javasolja a következő két évre. A belgrádi iskolai lövöldözés miatt több döntést hozott a kormány és az illetékes minisztériumok. 

Ezek értelmében három hónapon belül felül kell vizsgálni az összes kiadott fegyvertartási engedélyt. Fél éven belül ellenőrizni kell a fegyvertartási engedéllyel rendelkező személyeket, emellett három hónapon belül ellenőrizni kell a Szerbia területén lévő összes lőteret, beleértve azt is, hogy a kiskorúak számára tiltott legyen a lőterekre való bejutás. Továbbá büntetőjogi felelősséget írnának elő azoknak, akik kiskorúakat tanítanak lőfegyverhasználatra.

Javasolják annak megfontolását is, hogy a kiskorúak esetében 14-ről 12 éves korra csökkentsék a büntetőjogi felelősségre vonás lehetőségének korhatárát. Az illetékes tárcák előírást készítenek elő, hogy kötelezővé tegyék a drogtesztet az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói esetében és a középiskolásoknak, valamint a közösségi oldalakon vagy bármilyen felületen az erőszakos tartalmak sugárzásának tilalmát is bevezetnék.

A szerb kormány tíz napon belül megalakít egy tanácsot, amely a kortárs erőszak megelőzéséért felel majd és egy olyan munkacsoportot is, amely a gyermekek internettel kapcsolatos biztonságáért felel.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..