home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Február 9-e
Martinek Imre
2024.02.09.
LXXIX. évf. 6. szám
Február 9-e

Ezen a napon született 1962-ben Budapesten Kesjár Csaba magyar autóversenyző.


Budapest, Zugló — 2023. április 14.

A szakemberek tervei szerint ő lett volna az első magyar versenyző, aki a Formula—1-ben szerepelt volna, csakhogy… „Az NSZK Forma—3-as bajnokságának a Norisringen tartott hétvégéjének egyik edzésén a Dallara 388-asából kifolyt a fékfolyadék, aminek következtében 200 km/órás sebességgel a falnak csapódott, és a korlátok közé szorult. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni az életét, a másnapi futamot a tragédia után törölték.” (Külső hivatkozás: Wikipédia)

Ez utóbbi tragikus esemény dátuma 1988. június 24-e volt.

Kesjár Csaba köztéri emlékműve Budapest XIV. kerületében található. Zuglóban, mely a tragikusan elhunyt fiatal autóversenyzőt díszpolgárává választotta. Emlékének a Gyertyák a síron című dalában Delhusa Gjon állított mementót.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..