home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Február 14-e
Martinek Imre
2024.02.14.
LXXIX. évf. 6. szám
Február 14-e

Ezen a napon hunyt el 2017-ben szülővárosában Budapesten Szalay Zoltán (született 1935. május 16-án) Joseph Pulitzer-emlékdíjas (2000) és Táncsics Mihály-díjas (2000) magyar fotográfus, a XX. század ’80-as éveinek nyitányán életre hívott Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás* szellemi atyja, három évtizeden keresztül elhivatott rendezője.

Életmottó: „Nézz, láss, gondolkodj, majd exponálj, és akkor jó kép születik.”


Budapest, Belváros — 2023. április 29.

*A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás célja, hogy évről évre a nagyközönség elé tárja hazánk legjobb fotóriportereinek munkáit. Bemutatja azokat a fotózsurnalisztákat, akik szenvedélyesen elkötelezettek a minőség, az egyéni látásmód és professzionalizmus iránt. A tárlaton mindenkor az előző év eseményeiről, történéseiről készült fotók kerülnek a nagyközönség elé. A kiállítás 2007 óta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Magyar Nemzeti Múzeum közös tárlata. (Külső hivatkozás: Wikipédia)

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..