home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Február 11-én Töpörtőfesztivál Muzslyán
Borbély Tivadar
2023.02.09.
LXXVIII. évf. 6. szám
Február 11-én Töpörtőfesztivál Muzslyán

A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 11-én — a helyi civil szervezetekkel és Muzslya Helyi Közössége Tanácsával karöltve — a Lehel Sportközpont pályáin megrendezik a XI. Töpörtőfesztivált.

PROGRAM:

08.00 — A töpörtő eladásának kezdete, ezenkívül lesz még frissen sült sertészsír, birkapaprikás és lángos is.

10.00 — Mintegy 150 pálinkaminta kóstolása jutányos áron, melyeket az idei pálinkaversenyre neveztek be.

11.00 — A töpörtősütő verseny kezdete. (A versenyzőknek a házigazdáktól kapott 5 kg szalonnából 150 g töpörtőt és egy sült szalonnát kell átadniuk a zsűrinek, hagyományosan feldíszített terítéken. A benevezési díj 3000 dinár. Benevezni a 060/075-81-69-es telefonszámon lehet.)

11.00 Felelevenítve a régi szokásokat, a szervezők álarcos, jelmezes farsangi felvonulást is tartanak.

A menet a Hófehérke Óvoda épületétől indul, majd a központot érintve a Dózsa György utcán és a piactéren át érkezik a fesztivál helyszínére, ahol egy műsor keretében elbúcsúztatják a telet. A legötletesebb jelmezek viselőit díjazzák és megajándékozzák. 

14.00 — Eredményhirdetés.

Az érdeklődők a jutányos áron megvásárolt töpörtőn kívül lángost, sült kolbászt vehetnek, illetve egyéb, hagyományos disznótoros és falusi, tanyai ételek — sonka, szalonna, sajt stb. — közül is válogathatnak.

Az ízletes falatok elfogyasztása alatt a helybeli borászok forralt borral kedveskednek. A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..