home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Február 10-e
Martinek Imre
2023.02.10.
LXXVIII. évf. 6. szám
Február 10-e

Ezen a napon született 1810-ben a Kovászna megyei Márkosfalván Barabás Miklós, a magyar biedermeier festészet egyik legkiválóbb mestere. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, aki elsősorban arcképfestőként szerzett hírnevet.

Budapest, Fiumei úti sírkert — 2023. január 21.

Ő volt egyúttal az egyik legkorábbi fényképészünk is. A mester életét és gazdagon gyümölcsöző munkásságát bemutató világhálós szócikkek közül az alábbit emeltük most ki.

Barabás Miklós 1898. február 12-én hunyt el Budapesten, a Ferencvárosban. Sírja a Fiumei úti sírkertben látogatható.

Ezen a napon hunyt el 1992-ben Eger városában Mészáros György tudományos kutató, újságíró, akit „az 1956-os forradalomban vállalt szerepéért több mint öt év börtönnel sújtott a kommunista hatalom” — olvasható a tiszteletére állított emléktáblán.

Eger — 2023. január 10.

A Mészáros Györgyről szóló megemlékezés szövegét a világhálón az alábbi cikk őrzi.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..