home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Farsangi bál — jótékony szándékkal
Kónya-Kovács Otília
2023.02.22.
LXXVIII. évf. 8. szám
Farsangi bál — jótékony szándékkal

A február 18-án megtartott muzslyai est jól példázza, hogyan lehet ötvözni a kellemest a hasznossal. A farsangi bálnak ugyanis jótékonysági célja volt, hiszen az est bevétele Páger Anita számlájára kerül, aki egy műtétre gyűjt ahhoz, hogy újra járhasson.

Az oratóriumok szervezői, az animátorok voltak azok, akik kitalálták, hogy jótékonysági farsangi bált rendeznek. Kocsis Erik, az egyik fő szervező elmondta, sokan támogatták az ötletet, elsősorban az Emmausz fiúkollégium illetékesei, akiktől az eseményre elkapták a tornatermet, de a plébánia keretében működő csoportok is csatlakoztak, például a Don Bosco Családok Egyesülete és a cserkészek. A helyi tanács és a VMSZ helyi szervezete a fánkokhoz való nyersanyagról gondoskodott, a Rémusz hagyományápoló asszonyai pedig elkészítették őket, mégpedig az iskola konyhájában. A mulatsághoz hozzájárult továbbá a Nők Klubja, valamint jelen voltak a MAKK, a Szent Márton Borkedvelők Egyesülete, a Petőfi tagjai és a nyugdíjasok. A zenészegyesület is képviseltette magát, hiszen a múlt év novemberében alakult Galaxy együttes szórakoztatta a jelenlevőket jó kis bulizós dalokkal.

Az animátorok igazi farsangi hangulatot varázsoltak a tornateremben, sok lufival, színes szalagokkal. Az esti bálban főleg a legkisebbek öltöztek be, de néhányan a felnőttek közül is jelmezbe bújtak.          

A szervezők elmondták, egy kevéske pénzt a március 4-ére tervezett palacsintázásra fordítanak, mely egy újabb jótékonysági akció lesz Anita javára. A terv szerint ezer palacsintát sütnek ki és árulnak.

A jótékonysági farsangi bálon jelen volt Oláh Eszter is, aki társaival együtt délelőtt még a konyhában serénykedett.

— Fánkot készítettünk, így próbáljuk támogatni ezt az eseményt. Segítünk egy fiatal lánynak, hogy mihamarabb felgyógyuljon. Az iskola konyháján 200 fánkot sütöttünk, melyet a szervezők az esten értékesítenek.      

A bálban futottunk össze Hürrem szultánával és egy selyempizsamába bújt kórházi beteggel, akik jókedvűen cseverésztek. Mint kiderült, a tóthfalusi Rózsa Csekity Antoanetta és a szentmihályi Szabó Dóra öltözött be erre az alkalomra, akik egyébként cserkész-összejövetelre érkeztek a településre.

— A nemes célhoz, az adománygyűjtéshez, mi is szerettünk volna csatlakozni, meg a böjt előtti időszakot minél jobban kihasználni. Gondoltuk, példát mutatunk a gyerekeknek, hogy mi, felnőttek is tudunk egy kicsit bolondozni — vázolta a helyzetet Dóra.

Közben a Galaxy együttes is felhangolt, de mielőtt a zenészek a hangszerekhez „nyúltak” volna, arra kértem Szalma Árpád énekest és Molnár Gábor gitárost, mutassák be a zenekart. Kiderült, mindent játszanak, amire van igény: mulatós nótákat, táncdalokat és egy kis rockot is. Tavaly a zenészbálban léptek fel először, és mint mondták, az eddigi tapasztalataik pozitívak, de még meg kell szokniuk egymást.  

A fiúk persze ingyen húzták a talpalávalót, így járulva hozzá az esthez, és nagy örömükre többen táncra perdültek, jól szórakoztak a zenéjük mellett.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..