home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Falunapot ünnepelt Oromhegyes
Pilisi Zsuzsanna
2021.09.16.
LXXVI. évf. 37. szám
Falunapot ünnepelt Oromhegyes

Sikeres falunapot tudhat maga mögött kis településünk, Oromhegyes közössége. Ünnepünkön testvértelepüléseink képviselői is részt vettek Erdélyből és Kárpátaljáról.

Nagy érdeklődés fogadta kísérőrendezvényeinket. Végre újraindult településünkön a közösségi élet. A reggeli óráktól kirakodóvásár várta az érdeklődőket a Faluház előtti téren, majd a gasztronómia szerelmeseinek kedveztünk: főzőverseny kezdődött a parkban. Huszonöt bográcsban főtt a birkahús, és közben folyt az ismerkedés, a barátkozás a résztvevők között. A sportkedvelők focitornán mérhették össze ügyességüket és rátermettségüket.

Délután drónbemutatót és a tűzoltó egyesület bemutatkozását kísérhették figyelemmel a jelenlévők. A gyermekeket sportjátékok, kézműves-foglalkozások és ingyenes arcfestés várta az óvoda melletti füves területen.

Kora délután ünnepi műsor kezdődött a Faluház színpadán, ennek keretében köszöntöttük településünk legidősebb és legfiatalabb lakosait is. Oromhegyes legtöbb évet megélt női lakosa Takács Julianna, aki 1928-ban látta meg a napvilágot. Legidősebb férfi lakosunk Milutinovics Mátyás bácsi, aki 1927-ben született. Jóban-rosszban, egészségben, betegségben él együtt Kanyó Pál és Kanyó (született Lékó) Ilona, akik 1955-ben, azaz hatvanhat évvel ezelőtt fogadtak egymásnak örök hűséget, s ezzel ők településünk legrégebben házasságot kötött párja. A színpadon köszöntöttük falunk legkisebbjeit, azokat a gyermekeket, akik 2020 májusa óta születtek. Ebben az időszakban 18-an látták meg a napvilágot.

Falunk önkéntes tűzoltó egyesülete nemrégiben kapcsolatba lépett az anyaországi Szőkedencs Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, mely elfogadta baráti meghívásunkat, s a falunapon a két egyesület képviselői ünnepélyes keretek között együttműködési szerződést írtak alá.

A színvonalas művelődési műsoron bemutatkoztak általános iskolánk tanulói és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakosztályai: a vegyes kórus, a citerazenekar, valamint a Fitrinka néptánccsoport.

Falunapi rendezvényünk lezárásaként hajnalig tartó retró diszkóval hívott táncba mindenkit DJ DEFARX.

Szerencsére az időjárás is kedvezett számunkra, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy egy sikeres napot tudhassunk magunk mögött. Nagyon sokan voltak, hiszen hosszú idő óta ez volt az első rendezvény Oromhegyesen, és minden várakozást felülmúlt.

Vasárnap szentmisét szolgáltattunk a két falunap között elhunyt polgáraink lelki üdvéért, majd virágot vittünk mindegyikük sírjára.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a szervezésben és rendezésben nyújtott segítségért minden kedves közreműködőnek és támogatónak.

Fotók forrása: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..