home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Falunap Hajdújáráson
( T. T. )
2006.06.21.
LXI. évf. 25. szám
Falunap Hajdújáráson

A hajdújárási Lifka Sándor M. E. Kőris tánccsoportjaHajdújáráson június harmadik hétvégéje minden évben az ünneplés jegyében telik, ugyanis hagyományosan a nyár első hónapjának közepén ünnepli e kis, körülbelül 3000 lelket számláló, szorgalmas emberek lakta település a falu napját. Szombato...

A hajdújárási Lifka Sándor M. E. Kőris tánccsoportja

Hajdújáráson június harmadik hétvégéje minden évben az ünneplés jegyében telik, ugyanis hagyományosan a nyár első hónapjának közepén ünnepli e kis, körülbelül 3000 lelket számláló, szorgalmas emberek lakta település a falu napját. Szombaton a sport játszotta a főszerepet. A Vinogradar labdarúgópályáján a ludasi, királyhalmi, kispiaci és hajdújárási helyi közösségek csapatai kispályás labdarúgásban mérkőztek meg, a helybeli Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében pedig a környék legügyesebb röplabdázói mérték össze tudásukat. A hajdújárásiak udvarias házigazdának bizonyultak: az első helyet mindkét sportágban nagylelkűen átengedték a vendégeknek, labdarúgásban a ludasiak, röplabdában pedig a szabadkaiak örülhettek a kimerítő találkozók végén.
Vasárnap délelőtt a helyi Keresztelő Szent János-templomban Füleki József hajdújárási plébános celebrált szentmisét, majd az ízletes vasárnapi ebéd elköltése után a helyi általános iskola tornatermében trópusi időjárási körülmények között megkezdődött a minden igényt kielégítő ünnepi műsor.
Haskó István, a hajdújárási helyi közösség elnöke köszöntötte a vendégeket -Nagy Ferencet, a Magyar Köztársaság szabadkai főkonzulját, Síposné Lukács Ilona alkonzult, a magyarországi Jánoshida képviselőit, Maglai Jenőt, a VMSZ szabadkai körzeti szervezetének elnökét, Ivana Duliæ Markoviæot, a minap lemondott köztársasági mezőgazdasági miniszter asszonyt, közvállalataink igazgatóit, valamint a szülőket, gyerekeket, s mindazokat, akik részt vettek a műsor elkészítésében.
- Kihasználom az alkalmat, hogy megköszönjem azoknak a polgártársainknak az egész éven át nyújtott önzetlen segítséget, akik a legutóbbi falunap óta időt és energiát nem kímélve hozzájárultak a falu életének javításához, színesebbé tételéhez. Rájuk továbbra is számítunk, hiszen az a célunk, hogy Hajdújárást még jobbá, szebbé, otthonosabbá varázsoljuk - hangsúlyozta ünnepi felszólalásában Hajdújárás első embere.
Az ünnepi műsor keretében fellépett a noszai Hinga Művelődési Egyesület Mini-Mágus és Vipers tánccsoportja, a hajdújárási Lifka Sándor M. E. Pitypang, Kőris, és Boglya népitánc-, valamint Holdfény modern tánccsoportja, a Rekötye asszonykórus, illetve a helyi általános iskola tanulói közül Csőke Dóra, Balog Ádám, Kovács Lóránd, Barát Melinda és Csőke László. A műsort a három hónapja alakult, s szép jövő előtt álló hajdújárási Moby Dick együttes (Kohajda Ervin, Dobricski Róbert, Rafek Miran) zárta, akiknek dalai után a közönség szűnni nem akaró tapsban részesítette az ifjú tehetségeket.
Ezután a helyi közösség udvarában a környék motorosai adtak egymásnak egy röpke találkát, majd a nagyteremben felállított hatalmas kivetítőn a labdarúgás szerelmesei élvezhették végig a vasárnap délutáni és esti összecsapásokat.
Hajdújárás a maga szerény, visszafogott módján ismét megünnepelte a falu napját, ezzel is egy kis jó kedvet varázsolva a mindennapok küzdelmeiben megfáradt emberek arcára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..