home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
FRISSÍTVE — Újabb fordulat az Ozorák család és a kis Martina ügyében
2023.10.18.
LXXVIII. évf. 42. szám
FRISSÍTVE — Újabb fordulat az Ozorák család és a kis Martina ügyében

FRISSÍTÉS: A közösségi médiában megjelent egy amatőr videófelvétel, amelyen az látszik, hogy a kislányt beteszik egy autóba és elhajtanak vele. Kérdésünkre a család egyik barátja megerősítette, hogy a kislányt elvitték az Ozorák családtól. Mint írta, egyelőre nem maradt más módszer, mint jogi úton folytatni a küzdelmet a kis Martináért.

 

A topolyai Ozorák házaspár négy évvel ezelőtt vált az akkor 9 napos Martina nevelőszüleivé, és habár szerették volna, a köztük lévő nagy korkülönbség miatt nem fogadhatták örökbe a kislányt. Ennek ellenére azt remélték, hogy 18 éves koráig velük maradhat, viszont a szociális központ örökbe akarja adni a gyermeket, de egy másik családnak. 

Az Ozorák házaspár, Erika és Sándor szerint ez most már negatív hatással lenne a kislány életére, és bíznak benne, hogy a hivatalos ügyintézés nem tesz a gyermek érdekei ellen. Mint mondják az eljárás során figyelembe kellene venni azt a szakvéleményt is, amely szerint súlyos lelki törést okozhat a kislány életében, ha kiszakítják a szerető környezetéből.


Fotó: IC/TK (Facebook)

Alig több mint egy héttel ezelőtt a topolyai polgárok már szerveztek egy tüntetést a helyi Szociális Védelmi Központ épülete melletti téren, hogy támogatásukról biztosítsák az Ozorák családot. Az összejövetelre azután került sor, hogy szociális munkások és rendőrök jelentek meg a házuknál, hogy elvigyék a gyereket. Az egybegyűltek aláírásgyűjtésbe kezdtek a család és a kis Martina érdekében.  A Szociális Központ dolgozói nem jelentek meg a rendezvényen, de közleményben tudatták az újságírókkal, hogy az Ozorák házaspár nem fogadhatja örökbe a kislányt, ezért más szülőket keresnek.

A múlt heti tiltakozó megmozdulás óta a család semmiféle értesítést nem kapott a központtól, de tegnap, vagyis október 17-én, a nevelőszülőket és fiukat meghallgatásra hívták a topolyai belügy épületébe, egy szociális munkás pedig két rendőr kíséretében megjelent a házuknál, hogy magukkal vigyék a gyereket, de nem jártak sikerrel, mert ebben a szándékban megakadályozták őket az otthon lévő családtagok.

Az ügyet pártoló emberek a napokban formálódott Együtt a kislányért elnevezésű Facebook-csoporton keresztül értesültek a történtekről, majd sokan a helyszínre siettek, és még az esti órákban sem széledtek szét.

A Magyar Szó napilap online felületén éjfél előtt jelent meg az a tudósítás, amelyben arról számolnak be, hogy Ozorákékat kiengedték a rendőrségről, de 48 órán át 200 méteres körzetben nem közelíthetik meg a házukat. Történt még egy eredménytelen kísérlet arra, hogy a szociális központ munkatársa magával vigye a 4 éves gyermeket.

Biserka Krpić ügyvédnő hangsúlyozta, támogatja a családot és optimista a küzdelmük kimenetelével kapcsolatban, de most mégis az lenne a legjobb, ha átadnák a kislányt, mert ellenkező esetben az illetékes szervek bűnvádi feljelentést tesznek ellenük, ami akár még börtönbüntetéssel is járhat, ami teljesen ellehetetlenítené a további harcukat.

Forrás: Magyar Szó, Pannon RTV, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..