home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ezekre az újdonságokra érdemes figyelni
Zvekán Péter
2022.02.18.
LXXVII. évf. 6. szám
Ezekre az újdonságokra érdemes figyelni

IMRIK x Heidi Albert: Erre születtem — Anitta: Boys Don’t Cry — Sorana & David Guetta: redruM

IMRIK x Heidi Albert: Erre születtem

IMRIK neve egyre többször tűnik fel, de ki is ő? Eredeti nevén Imrik Ádám egy DJ-producer, aki a magyarországi klubok megkerülhetetlen szereplője, és korábban a mallorcai Oceans Beach Club állandó rezidenseként tevékenykedett. Legújabb dalához ezúttal a szintén feltörekvő énekesnőt, Heidi Albertet, azaz Bognár Andit kérte fel. Közös munkájuk eredménye az Erre születtem címet kapta.

„Tavaly ősszel találtunk egymásra Andival az egyik social media felületen. Ott belehallgattam a munkáiba, és rögtön megtetszett a hangja. Az általa írt szöveg és a felvétel címe, az Erre születtem is nagyon megfogott. Arra gondoltam, hogy mi is pont erre születtünk: a zenélésre, az alkotásra, a művészetre” — mesélte Ádám.

Heidi Albert friss előadóként sokszor kísérletezik, nem riad meg a számára nem feltétlenül ismert zenei világoktól. „Feltörekvőként rengeteg akadályba ütközöm, és sokszor meginog a hitem vagy a motivációm. Közben persze mindenki megmondja, hogy milyennek kellene lennem a sikerért, de nekem elsődlegesen az a célom, hogy megtaláljam az engem leginkább jellemző stílust, és kiteljesedjek benne. Úgy érzem, hogy ezzel a számmal elindulok a saját utamon, és ez olyanokat is megerősíthet, akik elnyomnak bármit magukban, vagy éppen mások nyomják el őket” — mesélte Heidi.

 

Anitta: Boys Don’t Cry

Már többször írtam arról, hogy egyre nagyobb divat a zenében visszahozni a ’80-as évek hangzását. Arról is szóltam, hogy ezt eddig a The Weeknd és Dua Lipa csinálta igazán jól, de egyre többen lépnek erre az útra. Most például a spanyol megasztár, Anitta döntött úgy, hogy szakít a hagyományokkal, és ő is visszarepít bennünket a múltba.

Legújabb dala, a Boys Don’t Cry sokkal pörgősebb lett a tőle megszokottnál, és kellőképpen felidézi a ’80-as évek retró elemeit. Ez az egész kísérletezés pedig annyira új, hogy Anitta a következőket mondta róla: „Ez én vagyok, egy másik Anitta, akit eddig még soha senki nem látott.

 

Sorana & David Guetta: redruM

Sorana mindössze hároméves volt, amikor azon kapta magát, hogy egy Whitney Houston-kazettára énekel. Ott és akkor elhatározta, hogy énekesnő lesz, és ez így is történt. Ma már olyan dalok állnak mögötte, mint a The Chainsmokers- és az ILLENIUM-féle Takeaway vagy a Heartbreak Anthem, melyet Galantisszel, David Guettával és a Little Mixszel közösen vett fel.

Ezúttal ismét Guettával dolgozott együtt, új daluk pedig a redruM címet kapta. Sorana a következőket mondta egy interjúban a dal kapcsán: „A redruM két ember történetét meséli el, akik ugyanabba a személybe szerelmesek. A végén az egyik boldog lesz a szerelemben, míg a másiknak összetörik a szívét. A dalszövegben a szerelmi bánat érzését egy gyilkossághoz hasonlítom — én is tapasztaltam, hogy ezen mennyire nehéz túllépni. A felvétel ironikusan mutatja be, hogyan reagálnak az emberek ilyenkor. A szerelem jön és megy, így akár élvezhetjük is, amíg tart.

Képek: marieclaire.hu, dazedimg-dazedgroup.netdna-ssl.com, d3vhc53cl8e8km.cloudfront.net

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..