home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Extra hosszú és dús szempilla Hédivel
Gyurkovics Virág
2015.11.29.
LXX. évf. 47. szám
Extra hosszú és dús szempilla Hédivel

A szempillaspirál a neszesszerünk legfontosabb kelléke. Ha véletlenül nincs időnk kifesteni a szemhéjunkat, megrajzolni a tusvonalat, elég egy kis szempillaspirál, némi pirosító, és kész is a szolid smink.

A szempillaspirál kiemeli a szemünket, úgyszólván drámaivá varázsolja a tekintetet — véli Kovács Hédi, akinek a drámai pillantás elérése érdekében használt trükkjeit most mi is megismerhetjük.

Amikor a lányok sminkelni kezdenek, először csak ismerkednek a különböző eszközökkel funkciójuk, színük, hatásuk szerint. Aztán lassan kitapasztalják, milyen trükkökkel mutathatják a legelőnyösebb arcukat, mely a személyiségüket is a legjobban tükrözi. Ezalól a megfelelő szempillaspirál és annak használata sem kivétel. Hédi is sokfélét kipróbált már, kedvencévé pedig a gumifésűs spirál vált, mert szerinte ezzel jobban lehet göndöríteni és igazgatni a pillákat. Az extra hosszú és dús szempilla eléréséhez sajátos trükköt alkalmaz.

— Ahogyan sokan mások, én is a nővéremtől lestem el a trükköket a sminkelés terén. Sokan esnek abba a hibába, hogy alig spiráloznak, ezáltal pedig úgy tűnik, mintha volna ott valami, ám mégsem látszik. Fontos, hogy a pillák tövétől kezdjünk spirálozni, és lassú mozdulattal forgassuk el a spirált abba az irányba, amerre a pillák pöndörödnek. Alul-felül többszöri átfésülés után fogjuk megkapni azt a hatást, amelyről beszélek, vagyis szép, dús szempillánk lesz.

Az sem mindegy, hogy a szemünk mellett mit hangsúlyozunk még az arcunkon, milyen alkalomhoz mivel kombináljuk a szempillafestéket, például hogy nappali vagy esti sminket készítünk-e.

— Szempillaspirált mindig kell használni, hiszen az teszi fel a pontot az i-re. Nélküle befejezetlen a smink. A nappali és az esti smink között a szemhéjfesték színében, erősségében van a legnagyobb különbség. Értelemszerűen nappal nem használok fekete, sötétszürke, sötétbarna stb. árnyalatokat, számomra ezek az este kiegészítő színei. Nappalra főleg pasztellszíneket, egy kis barnát, zöldet kombinálok halványabb árnyalatokkal. Természetesen esti smink lehet egy szépen kirajzolt tusvonal fekete szempillákkal és sötétebb, esetleg vérvörös rúzzsal is. Mindemellett az öltözékre is figyelni kell, mert örök igazság: a kevesebb néha több.

Ne feledkezzünk meg azonban a szempillánk pihentetéséről, ápolásáról sem. Sminkben nem jó aludni, ezért fontos, hogy lefekvés előtt alaposan lemossuk az alapozót és a festéket az arcunkról, ahogyan a szempillánkról is.

Ha valaki dúsabb, hosszabb pillákat szeretne, esténként kenje be őket egy kis ricinusolajjal, és reggel alaposan öblítse le. Néhány hónapon belül garantáltan meglesz a várva várt hatás.

Kattints az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző adatlapját is:
Gyurkovics Virág

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..