home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Evolúció kontra teremtés
Martinek Imre
2009.07.16.
LXIV. évf. 28. szám
Evolúció kontra teremtés

Nyári pluszoktatásNégy lelkész és öt csoportvezető fiatal felnőtt vezetésével jött létre június utolsó hetében az idei Konfirmandus Tábor a magyarországi Dunapatajon. A horvátországi Laskó és az anyaországi Mezőlak településen kívül a vajdasági Bácskossuthfalváról, illetve Torontálvásárhely...

Nyári pluszoktatás

Négy lelkész és öt csoportvezető fiatal felnőtt vezetésével jött létre június utolsó hetében az idei Konfirmandus Tábor a magyarországi Dunapatajon. A horvátországi Laskó és az anyaországi Mezőlak településen kívül a vajdasági Bácskossuthfalváról, illetve Torontálvásárhelyről érkeztek lelkészeik vezetésével frissen konfirmált ifjak. Visszaérkezésük után Gyenge Károly torontálvásárhelyi tiszteletes urat kerestük fel egy tartalmas fényképbeszámolóért.
- A találkozás elsődleges célja ezúttal is az idén konfirmált ifjaink összekovácsolása és a más gyülekezetekből érkező társaikkal való barátkozás volt. A reggeli és az esti áhítatok között bőven jutott idő csoportos foglalkozásra, kirándulásra, fürdésre a szomszédságban levő Szelidi-tó vizében. A tábori reggelik és vacsorák elkészítése, tálalása és a nemszeretem mosogatás íratlanul is a fiatalok feladata volt. Ebédelni a tóparti Tó vendéglőbe jártunk.
Mint megtudtuk, e tábort megálmodói igyekeznek hagyományossá tenni. Gazdag erkölcsi tartalommal, választ keresve megannyi serdülőkori bizonytalankodó kérdésre, e kényes témakörben igencsak jól felkészült vezetőkre építve.
- A táborbeli beszélgetések témája között az egyedfejlődés, vagyis az evolúció elmélete is szerepelt, valamint a teremtéstörténet párhuzamait, esetleges ellentéteit is taglaltuk. Szem előtt tartva persze, hogy a kettőt ne játsszuk ki egymás ellen, de rá is mutassunk, hogy sem igazolni, sem pedig cáfolni nem lehet az egyiket a másikkal.

Szobaszemle - A fényképmellékletet Gyenge Károly tiszteletes úr készítette

S mint minden táborbontáskor..., szóval a részvevők ezt az istenhozzádot sem úszhatták meg szárazon, vagyis egy-két könnycsepp nélkül.
- A tábor utolsó napján emléklapokat osztottunk ki, nyomtatott táblázattal a hátlapjukon. Névnek, címnek, egymás elérhetőségének a megkönnyítése érdekében. Hiszen, ha Isten is úgy akarja, és élünk, remélem, jövőre is találkozunk ugyanitt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..