home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Európa és Afrika csúcstalálkozója
Talpai Lóránt
2022.02.24.
LXXVII. évf. 8. szám
Európa és Afrika csúcstalálkozója

Véglegesítették a partnerségi viszonyt — Négynapos munkahét Belgiumban

Véglegesítették a partnerségi viszonyt

Az EU és az Afrikai Unió tagállamainak vezetői Brüsszelben tanácskoztak. A csúcstalálkozó célja a két térség közötti partnerség elmélyítése, továbbá a biztonság és a stabilitás előmozdítása volt. A vezetők megvitatták, miként lehet nagyobb jólétet teremteni mindkét kontinensen. A tanácskozás célja egy olyan nagyratörő és hosszú távú beruházási csomag létrehozása volt, amely a jövőben figyelembe veszi a globális kihívásokat, köztük az éghajlatváltozást és az esetleges egészségügyi válságokat is. Emellett a megbeszéléseken olyan pénzügyi eszközökről, valamint politikai és gazdasági megoldásokról is szó esett, amelyek a megújított béke- és biztonsági struktúra révén előmozdítják a stabilitást és a biztonságot az afrikai kontinensen. Az Európai és az Afrikai Unió hatodik csúcstalálkozóján tematikus kerekasztal-megbeszélések formájában véglegesítették a partnerség különböző területeit: ezek között a növekedés finanszírozása, az egészségügyi rendszerek, az oltóanyag-előállítás, a mezőgazdaság és a fenntartható fejlődés, az oktatás, a kultúra és a szakképzés fejlesztése, a migráció és a mobilitás kihívásai, a magánszektor támogatása, valamint a gazdasági integráció segítése szerepelt.

Forrás: Beta

 

Négynapos munkahét Belgiumban

Új munkaügyi reformokat fogadott el az Alex De Croo vezette belga parlament. A szabályozás egyik fő célja, hogy javuljon az emberek munkahelyi és magánéleti egyensúlya, valamint több időt tölthessenek a gyerekeikkel. A négynapos munkahét mellett arról is döntöttek, hogy a munkaidőn túl nem lehet munkaügyekkel zaklatni az embereket, a dolgozók tehát nyugodtan kikapcsolhatják telefonjukat, és e-mailekre sem kell válaszolniuk. Kezdetben a munkavállalók maguk határozhattak az új munkarendről: ha a négynapos munkahetet választják, hat hónapig lesz érvényes a döntésük, de eközben sem lesz kötelező minden héten öt helyett négy napot dolgozni. Ezután lehetőséget kapnak, hogy értékeljék a tapasztalataikat, és szabadon visszatérhetnek az ötnapos munkahétre, ha szeretnék. Az új szabályozás értelmében a jelenlegi 38 órát lehet öt helyett négy nap alatt teljesíteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..