home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Este kezdődik a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál
Pannon RTV
2021.05.18.
LXXVI. évf. 19. szám
Este kezdődik a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál

A hollandiai Rotterdam ad otthont a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválnak, ahol ma este 21 órától az első elődöntővel veszi kezdetét a nemzetközi dalverseny.

Az eseményen idén 39 ország vesz részt, köztük Szerbia és a házigazda Hollandia is, miután 2019-ben ők kerültek ki győztesként. Az idei műsort számos egészségügyi óvintézkedés keretében, limitált közönséggel és szigorú protokollok betartása mellett rendezik meg. Az Eurovíziós Dalfesztivál idén is két elődöntőből és egy fináléból áll: a ma esti elődöntő folyamán 16, csütörtökön további 17 ország énekesei debütálnak a színpadon. A döntőben az "Öt Nagy Ország" - Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Királyság - automatikusan már ott szerepel a 2 évvel ezelőtti győztes Hollandiával. Magyarország és Montenegró idén nem vesz részt. Az ausztrál versenyző pedig az utazási korlátozások végett előre rögzített felvételről lesz hallható. Szerbiát a Hurricane együttes képviseli, akik a tavaly elmaradt Eurovízióra is nevezve voltak. A vajdasági nézők idén is csak a Szerbiai RTV 1-es csatornáján követhetik élőben az eseményeket, amelyeket 21 órától sugároznak a helyszínről. Mivel Szerbia a második elődöntőben vesz részt, ezért az itteni nézőknek csak csütörtökön, illetve a szombati fináléban lesz lehetőségük a számukra legjobban tetsző dalra leadni a voksukat, a rendelkezésre álló időben, a közvetítés során a képernyőn megjelenő telefonszámokon keresztül. Saját országra továbbra sem lehet szavazni. Az első elődöntő tehát ma este lesz látható a Szerbiai RTV 1-es csatornáján este 21 órai kezdettel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..