home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Esszé- novella- és fogalmazásíró pályázat
2022.10.20.
LXXVII. évf. 42. szám
Esszé- novella- és fogalmazásíró pályázat

A Moravicai Értelmiségi Fórum tizenharmadik alkalommal rendez emlékestet Papp Dániel Ómoraviczán született író emlékének tisztelegve. Ennek alkalmából esszé-, novella- és fogalmazásíró pályázatot hirdet a vajdasági magyar anyanyelvű általános iskolák 5–8. osztályos tanulói, valamint a magyar anyanyelvű középiskolák tanulói számára. Továbbá az általános iskolák 3–4. osztályos tanulói számára képzőművészeti pályázatot hirdet. 

Feltételek:

Általános iskolák 5–6. osztályos tanulói a következő címek egyikére írhatnak fogalmazást:

  1. Őszi séta
  2. Megjöttek a vásárosok
  3. Az ősök emlékezete

Általános iskolák 7–8. osztályos tanulói a következő címeket választhatják témaként:

  1. Szülőhelyem értéktára
  2. Nagyszüleim mesélték…
  3. Múltunk, jelenünk

A középiskolások a következő címekre írhatnak esszét:

  1. A bácskai táj mámorító illata
  2. A mi világunk (Bácska)
  3. A bor megmelegíti a lelket

A középiskolások írhatnak novellát is szabadon választott témában, de kötődni kell a helyi színekhez.

A pályázók a munkákat Times New Roman típusú 12-es betűkkel írják, 1,5-ös sortávolsággal, valamint a munka mentésének neve: a pályázó vezetékneve, alsó kötőjel, keresztnév, alsókötőjel, helység.docx kiterjesztéssel. (pl. Kovacs_Mihaly_Moravica.docx) A kész műveket 2022. október 31-ig kérjük elküldeni a következő e-mail címre: ertforum1@yahoo.com Papp Dániel tárgy megnevezéssel. Egy tanuló csak egy munkával pályázhat! A munkákon szerepeljen az iskola neve, címe, beküldő tanár e-mail címe, valamint a munkát készítő tanuló neve.

A felkészítő tanárokat megkérem, hogy egy e-mailben max. hat pályamunkát csatoljon!

A 3-4. osztályos diákok a következő címekre készíthetnek rajzokat, alkotásokat, szabadon választott technikával. A diákok 5-ös blokklapra dolgozzanak!

  1. Márton-nap lakóhelyemen
  2. Bácskai őszi táj
  3. Szüret

Egy tanuló csak egy munkával pályázhat, csoportos munkák nem versenyezhetnek! A rajzpályázatoknál a rajzlap hátoldalára kérem, írják rá a következőket: a tanuló nevét, osztályát, iskoláját, felkészítő tanár nevét, a tanár e-mail címét, amelyre értesítést küldhetnek az eredményről. A rajzpályázatok a fent megadott időpontig érkezzenek be a következő postacímre: Moravicai Értelmiségi Fórum, 24340 Stara Moravica/Bácskossuthfalva, Szent István 20.

Az előzőekben leírt kitételeket nyomatékosan kérem figyelembe venni a szervezés gördülékenyebbé tétele végett. A késve beérkezett pályázatokat nem veszik figyelembe!

A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek. A díjkiosztásra a szerző tiszteletére megszervezett emlékesten kerül sor, amelyre minden felkészítő tanár és díjazott meghívást kap.

Az emlékest időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk az érdekelteket.

Tisztelettel a szervezők nevében,  
Dr. Crnkovity Gábor s.k. elnök

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..