home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Eskütétel volt Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám
Eskütétel volt Muzslyán

Margit nővér, Gizella nővér és Boldizsár Rozália hivatalosan is magyar állampolgárrá váltak, mégpedig a lakhelyükön, Muzslyán, a szabadkai főkonzulátus terepi szolgálata révén megszervezett eskütételen.
Kora és betegsége miatt a 84 éves Margit nővér ugyanis nem utazhatott el a szabadkai főkonzulátuson tartott eskütételi ceremóniára.

— Eddig is magyarok voltunk, de úgy érzem, hogy most már nemcsak magyarok vagyunk, hanem Magyarországhoz is tartozunk — jelentette ki az ünnepélyes pillanat után.
Gizella nővér is örömmel fogadta a felkínált lehetőségnek, és nagy izgalommal készültek az otthoni ünnepségre.
— Eljöttek a nővértársaink Nagykikindáról, és itt voltak a családtagok is. Közösen elénekeltük a himnuszt, majd elmondtuk az eskü szavait. „Isten engem úgy segéljen!” — hangzott az eskü zárómondata, és valóban, az Isten eddig is segített bennünket a magyarságunk megőrzésében. Mi eddig is magyarok voltunk, a magyarságunkért küzdünk, szenvedünk, és sokszor hátrányos helyzetbe is kerülünk. A magyar testvéreknek azt üzenem: ha többen vagyunk, erősebbek vagyunk. Az összetartozásban van az erő. Tehát ne határon túli magyarként tekintsenek ránk, hanem mint a testvéreikre, akik nem a saját hibájukból kerültek a határon túlra, és akik küzdenek, szenvednek, hogy a magyarságukat megőrizzék — hangsúlyozta Gizella nővér.
Boldizsár Rozália elpanaszolta: régebben voltak rossz tapasztalatai, előfordult, hogy a magyar testvér megkérdőjelezte magyarságát, de a sértő szavakra csak annyit válaszolt: „lehet, hogy én nagyobb magyar vagyok, mint ön”. 
Igyekeztek az alkalomhoz illően ünnepi hangulatot varázsolni az eskütétel helyszínén, és mindhárman azt vallották, hogy nagyon megható pillanatokat éltek át.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..