home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Engesztelő szentmiseáldozat elhunyt Msgr. art. m. Miocs József lelki üdvéért, az Avilai Szent Teréz székesegyházban, Szabadkán
2023.05.27.
LXXVIII. évf. 21. szám
Engesztelő szentmiseáldozat elhunyt Msgr. art. m. Miocs József lelki üdvéért, az Avilai Szent Teréz székesegyházban, Szabadkán

„Ft. Miocs József, 82 év után újra megszületett – ott az égben, és a tisztulás után belépett örök otthonába. Az Egyház nem banalizálja a betegség, a halál eseményét. De azt igen is felmutatja, hogy többet birtokol annál, Jézust Krisztust, a feltámadottat. Ezt paptestvérünk, a kisszeminárium igazgatója, a tanár, már saját szemével látja.” – mondta szentbeszédében ft. dr. Fehér Tivadar, 2023. május 26-án, a szabadkai Avilai Szent Teréz Székesegyházban, ahol Msgr. Fazekas Ferenc, a Szabadkai Egyházmegye egyházmegyei kormányzója, engesztelő szentmiseáldozatot mutatott be, a szerdán elhunyt Msgr. art. m. Miocs Józsefért.

A szentmisén a hívőközösség mellett, jelen voltak az elhunyt családtagjai, a Paulinum tanárai és diákjai, valamint a városi papság is. A fenti gondolatok mellett, a szentmise szónoka kiemelte: „A gyász mellett, megállapíthatjuk, hogy a szülők és rokonom, ismerősök 82 évvel ezelőtti öröme beteljesedett. Nem hisszük, hogy tévednénk. ha azt állítanánk, hogy az Isten is örömét lelte benne és az Egyház is. A nemes ember – úgy ahogyan az Isten is – a jót keresi, a jót valósítja meg és azt értékeli a felebarátjában. Így a jó papok is, elköltözött testvérünkben.”

Szentbeszédében az elhunyt életútjáról is szó esett. Gondolatait ft. Fehér Tivadar a következőkkel zárta: „Amikor itt megemlékezünk róla, akkor imáink és ezen áldozat segítségét adjuk neki. Azonban mi is kapunk valamit: Felettünk szintén nagy öröm volt, amikor megszülettünk. Maga az Isten is örült és ujjongott. E példa nyomán, figyeljünk oda, hogyan vezetjük életutunkat, hogy egykor a mi porhüvelyünk körül állók megérezzék, kimondhassák örvendezve, mint születésünkkor: ebben az emberben beteljesedett Isten áldása.”

Az elhunyt földi maradványait május 27-én, szombaton 9 órakor ravatalozzák fel a kúlai Szent György plébániatemplomban, ahol 11 órakor gyászmisét mutatunk be érte, majd ezt követően 13 órakor a kúlai katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra.

 

„Az igazak lelke Isten kezében van.” (Bölcs 3,1)

 

Illés Hajnalka / a Szabadkai Egyházmegye Sajtóirodája


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..