home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Energetikai kérdésekről tárgyalt Zorana Mihajlović és Pintér Attila
2021.01.12.
LXXVI. évf. 1. szám
Energetikai kérdésekről tárgyalt Zorana Mihajlović és Pintér Attila

A magyar vállalatok érdekeltek a Szerbiában történő beruházások és üzleti tevékenységek iránt.

Szerbia számára hasznos a Magyarországgal folytatott tudáscsere, főleg a megújuló energiaforrások, a geotermikus víz és a napenergia felhasználása és fejlesztése terén – mondta el ma Zorana Mihajlović, szerb energetikai és bányászati miniszter miután találkozott Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével.

Fotó: Tanjug/Zoran Petrovic

A felek a két ország közötti együttműködésről tárgyaltak az energetikai és bányászati szektort érintően. Mihajlović elmondta: Szerbia több fontos törvény módosítására készül, tervben van a gázszektor további fejlesztésének folytatása, a beszállítók diverzifikálása, valamint olyan eljárások bevezetése, amelyek új beruházásokat vonzanak.

Pintér Attila készségét fejezte ki a két ország közötti együttműködés folytatására és elmondta: a magyar vállalatok érdekeltek a Szerbiában történő beruházások és üzleti tevékenységek iránt.

(Forrás: Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..