home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Emléktáblát avattak Csubela Ferenc tiszteletére Bácskossuthfalván
Talpai Lóránt
2021.11.27.
LXXVI. évf. 47. szám
Emléktáblát avattak Csubela Ferenc tiszteletére Bácskossuthfalván

Halálának huszonhatodik évfordulóján Csubela Ferencre, a VMSZ első elnökére, valamint halálának tizenötödik évfordulóján Kiss Antal református esperesre emlékeztek a bácskossuthfalvi központi temetőben. A VMSZ helyi szervezete és Bácskossuthfalva Helyi Közössége szervezésében rendezett eseményen a néhai elnök és esperes rokonai, tisztelői és barátai helyezték el a kegyelet koszorúit. Az esperesre emlékezve Móricz Árpád bácskossuthfalvi református lelkész, Kiss Antal utódja, a kereszténység és a magyar értékek felvállalását hangsúlyozta. 

Ezután a Karcag utca 12.-ben, az Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet egykori épületének falán emléktáblát avattak Csubela Ferenc tiszteletére. Ezt az intézetet a ’80-as évek legelejétől tizenöt éven át vezette az egykori pártelnök, aki 1995 novemberében tragikus kimenetelű autóbalesetben hunyt el.

Az emléktábla avatása után dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke kiemelte, hogy Csubela Ferenc tevékenysége nélkül nem jöhetett volna létre a Vajdasági Magyar Szövetség. Az egykori elnök bátorsága nélkül ugyanis a vajdasági magyar közösség manapság már egészen más formában létezne. „A ’90-es években a vajdasági magyarság vezetőjének lenni sokkal nagyobb bátorságot jelentett, mint manapság” — hangoztatta Pásztor Bálint.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..