home 2024. július 23., Lenke napja
Online előfizetés
Emléknap és díjátadó ünnepség
(Tha)
2024.05.24.
LXXIX. évf. 21. szám
Emléknap és díjátadó ünnepség

A XXV. Közegellenállás riportpályázat első díjasa Bíró Tímea „Legelem az életet” című írása lett. A második helyezést Gruik Zsuzsa érdemelte ki az Amikor otthon kopogtat a gólya – Meghitt és felszabadító otthonszülések Vajdaságban.

A harmadik helyre Kállai Göblös Nikoletta került a Sziklák az úton – A párválasztás nehézségei és kihívásai napjainkban című szövegével. Különdíjas lett a KMV = Kezdődjön Már Valami! című pályamunka, melynek szerzője a magyarkanizsai Harmat Csongor, és Dobó Engi Florinda a  „…De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” című alkotása. A zsűri megjelentetésre javasolja Agárdi Gábor Koncert a bolt előtt című szövegét is.

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör illetékesei szeretettel várják a nyerteseket a díjátadóra, amelyet május 25-én tartanak meg Padén, a Keszég Károly Emléknapon.

A rendezvény 16 órától gyászmisével kezdődik a katolikus temető kápolnájában, majd a jelenlévők megkoszorúzzák Keszég Károly újságíró sírját. A Takáts Rafael Magyar Kultúrkör székházában 17 órakor megnyílik a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Előhívott értékek – Épített örökségünk a fiatalok szemével című fotókiállítása, 17.30-tól pedig kezdetét veszi a művelődési műsor, amelynek keretében átadják a XXV. Közegellenállás riportpályázat díjait is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..