home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Elvert jégvédelem
(T.T.)
2014.05.08.
LXIX. évf. 19. szám
Elvert jégvédelem

Huszonkét jégvédelmi rakétakilövő állomásból mindössze nyolc van használható állapotban Szabadka község területén. Az elmúlt napokban Királyhalmot sújtotta jégverés, és újfent felhívta a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára.

A jégvédelmi rendszer működtetése nem a szabadkai önkormányzat, hanem a belügyminisztérium illetékes hivatalának a feladata. A probléma kapcsán tartott sajtótájékoztatót Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja. Elhangzott, hogy hétfőn látogatást tesznek Szabadkán a bajsai jégvédelmi állomás illetékesei, akikkel megpróbálnak közös nevezőre jutni. A sajtótájékoztatót követően ellátogattunk a királyhalmi kilövő állomásra és Ördög István királyhalmi termelőhöz, akinek gyümölcsösében hatalmas jégkárokat tapasztaltunk.

(Szabó Attila felvételei)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..