home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
„Elszámolunk a teljesítményünkkel és felmérjük, milyen feladatok várnak ránk”
(Tha)
2022.11.07.
LXXVII. évf. 44. szám
„Elszámolunk a teljesítményünkkel és felmérjük, milyen feladatok várnak ránk”

Pásztor István, a VMSZ elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője és a listán szereplő jelöltek közül néhányan Zenta községben tekintették meg azokat az egyházi intézményekhez köthető beruházásokat, amelyek a közelmúltban az MNT közbenjárásával valósultak meg, illetve a végéhez közelednek.

Új tető fedi a tornyosi Magyarok Nagyasszonya templomot, valamint a templomtorony sisakja is megújult, és korábban, a munkálatok első fázisában a vitrázs ablakokat is kicserélték. Befejeződött a bogarasi Szent Anna-templom építése, Zentán legutóbb a Jézus Szíve templomon folytak külső rekonstrukciós munkálatok, és megújult a kis zsinagóga is, ahol a térrendezés is folyamatban van.   

A Magyar Nemzeti Tanács elmúlt négyéves ciklusában több mint 10 olyan egyházi befektetés, templomfelújítás történt, amelyek nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a közösség életében, és ezt a munkát mindenképpen folytatnunk kell – hangsúlyozta Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.


Tornyos (fotó: Pannon RTV)

A Zenta községben tett kampánykörutat Pásztor István, a VMSZ elnöke összegezte, aki kitért arra is, miért fontos, hogy minél többen részt vegyenek a november 13-ai nemzeti tanácsi választáson.

–Az elmúlt pár évben a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésének köszönve mintegy 170 ezer eurónyi állagmegőrző beruházás valósult meg a tornyosi templomon, ami a torony és a tető felújítását érintette. Bogarason szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt szentelték fel a templomot, és azóta sok minden történt a végső forma kialakítása szempontjából. Itt Zentán nagy tetszéssel néztük meg a kis zsinagóga gyönyörűen felújított épületét. Ez annak a bizonyítéka, hogy az örökségvédelem szolgálhatja a modernitást is, az épület ugyanis megőrizte azt a csodálatos jellegét, amit idestova száz évvel ezelőtt kapott, emellett pedig egy olyan mai tartalommal gazdagodott, ami elsősorban nem szakrális, hanem kulturális jellegű. Ezek a mai programok azért jelentősek, mert az identitás elképzelhetetlen hitélet nélkül, és nagyon fontos az egyházi közösségekkel a kapcsolat fenntartása.


Bogaras (fotó: Pannon RTV )


(fotó: Pannon RTV )

Készülünk a november 13-ai nemzeti tanácsi választásra, ez a mai program is a kampány része, attól függetlenül, hogy csak a Magyar Összefogásnak lesz listája. A kampány időszakát arra kell felhasználnunk, hogy szembesüljünk az eredményeinkkel, elszámoljunk a teljesítményünkkel, másrészt arról beszéljünk, hogy a választás után milyen feladatokkal kell megbirkóznunk annak érdekében, hogy tovább tudjunk lépni. Én mindenhol azt látom, hogy határozott elképzelések vannak, vagyis a következő nemzeti tanácsnak is lesz mit tennie. Most azokat a tereket, fejlesztéseket kell tartalommal megtöltenünk, amelyek már megvalósultak, illetve a kialakításuk a vége felé jár. Ez nem csak a kultúrára, hanem az oktatásra is érvényes, ahol szintén fontos beruházások voltak, és ezek nem csak tárgyi jellegűek, hiszen a pedagógus társadalom folyamatos képzése is megvalósult. Fontos volna, hogy a gyerekeinket itt tartsuk, hogy ezeket a tereket megtöltsük olyan szakemberekkel, akik ki tudják hozni a benne rejlő lehetőséget.

Arra biztatok mindenkit, hogy november 13-án éljen a szavazás jogával. Ez a választás valóban különleges abból a szempontból, hogy csak egy lista van, de ettől függetlenül fontos, hogy kiderüljön, mekkora lista mögé felsorakozó közösségi akarat. Az most nem tét, hogy ki fog nyerni, de hogy ennek a listának mekkora felhatalmazása és érdekérvényesítő ereje lesz, az attól függ, mennyien mennek el szavazni, és adják le támogatásukat. Mindenkit arra kérek, hogy a magyarként megmaradásunk érdekében jöjjön el, és erősítsen meg minket – hangsúlyozta Pásztor István, a VMSZ elnöke.


(fotók: Horváth Zsolt)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..