home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Első vereség
Tóth Tibor
2022.08.07.
LXXVII. évf. 31. szám
Első vereség

Topolya: TSC — Novi Pazar 0:1 (0:0)

TSC Aréna, 1300 néző, vezette: Lukić (Belgrád).

Góllövő: Danoski az 56. percben.

TSC: Ilić, Ćalušić, Stojković, Tomanović (Stanojev), Jovanović (Milosavljević), Vukić, Stojić, Kuveljić (Stanojlović), Cvetković (Petrović), Đakovac, Ratkov (Mirčevski). Vezetőedző: Žarko Lazetić.

Novi Pazar: Kljajić, Pešukić, Rubežić, Nikčević, Ratković (Danoski), Joksimović, Momčilović (Alić), Jović, Lončar, Mijić (Kiković), Majdevac (Vučić). Vezetőedző: Vladimir Gaćinović.

A labdarúgó-Szuperliga 5. fordulójában elszenvedte első vereségét a TSC. Habár Žarko Lazetić, a topolyaiak vezetőedzője a mérkőzés előtt óvatosságra intett, a közvélemény győzelmet várt a hazai együttestől, függetlenül attól, hogy az a Novi Pazar érkezett a TSC Arénába, amely az első három fordulóban elszenvedett vereség után az elmúlt héten legyőzte az idén igencsak botladozó belgrádi Partizant.

Az első félidőben eldönthették volna a három pont sorsát a hazaiak, miután sorra dolgozták ki helyzeteiket, de a labda sehogy sem akart a vendégek hálójába kerülni. A 6. percben Jovanović jobb oldali beadására Ratkov ugrott a legmagasabbra, ám fejesét védte a vendégek kapusa. Két perccel később Cvetković adott be a jobb oldalról, a labdára ezúttal Vukić emelkedett a legjobb ütemben, akinek fejese egy picivel fölé szállt. A 14. percben Đakovac—Vukić—Jovanović volt a labda útja, utóbbi játékos lövését védte Kljajić, a kipattanót pedig Vukić lőtte magasan fölé. A Novi Pazar először a 16. percben veszélyeztette a hazai kaput, ekkor Mijić lőtt távolról, Ilić azonban résen volt, és szögletre hárított. A 24. percben került a legközelebb a gólhoz a TSC, miután Jovanović beadását Ratkov fejelte a lécre. Három perccel később a topolyaiak eladták a labdát a középpályán, amit Majdevac majdnem kihasznált, de lövését védte a hazai kapus. Újabb három perc elteltével Đakovac tört be a vendégek tizenhatosába az alapvonal mellett, majd kiszorított helyzetből lőtt, a Novi Pazar-i kapus azonban lábbal hárított. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az majdnem sikerült a vendégeknek, hiszen a 33. percben Nikčević egy szabadrúgás után a tizenhatosban pattogó labdát kapura lőtte, de ő is csak a lécig jutott. A félidő hajrájában két Ratkov-megmozdulást láthatott a közönség: először fejjel veszélyeztetett a támadó, ám a labda centiméterekkel elkerülte a kaput, majd látványosan ollózott, de a középre tartó labdát védte Kljajić.

A második félidő is hazai támadásokkal indult, gólt azonban a vendégek szereztek, amikor az 56. percben az északmacedón Danoski egy kényszerítő után a hazai tizenhatosból félmagasan a hosszúsarokba tekert. A 65. percben Danoski eldönthette volna a mérkőzést, de ziccerét Ilić lábbal védte. Egy percre rá kis híján egyenlítettek a hazaiak, amikor a csereként beállt Mirčevski 19 méterről a kapufát találta el, majd a kipattanóból Stanojev próbálkozott, Vukić pedig becsúszva igyekezett veszélyeztetni, de a labda a kezét találta el. A hazaiak továbbra is fölényben játszottak, de nem tudták feltörni a szervezetten védekező vendégek védelmét. Négy perccel a lefújás előtt Stanojev fejelt fölé, majd egy perc múlva szintén Stanojev próbálkozott, de a laposan középre lőtt labdába egy hazai játékos sem ért bele, így ez a helyzet is kimaradt.

A táblázat 4. helyén álló TSC a következő fordulóban a 14. helyen álló kruševaci Napredak vendége lesz, a második győzelmét arató Novi Pazar pedig a niši Radničkihez utazik.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..