home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Először a színpadon a kis citerások
Kónya-Kovács Otília
2011.03.09.
LXVI. évf. 10. szám
Először a színpadon a kis citerások

Először a színpadon a kis citerásokHetedik alkalommal szervezte meg a Muzslai Petőfi Sándor MME a Szilasi-napot, amelyet a falu szülöttje, Szilasi Mihály neves citeraművész emlékének szentelnek. Az eseményre Vajdaság minden területéről hívtak fellépőket, a rossz útviszonyok miatt azonban tö...

Először a színpadon a kis citerások

Hetedik alkalommal szervezte meg a Muzslai Petőfi Sándor MME a Szilasi-napot, amelyet a falu szülöttje, Szilasi Mihály neves citeraművész emlékének szentelnek. Az eseményre Vajdaság minden területéről hívtak fellépőket, a rossz útviszonyok miatt azonban többen távol maradtak. A citerajáték népszerűsítőit, a vendégeket elsőként Oláh-Vencel Erika, a Muzslai Petőfi Sándor MME elnöke üdvözölte, és átadta Szilasi Mihály két lányának, Trifunjagić Rozáliának és Horváth Irénnek az idei emléklapokat. Ezután dr. Zsoldos Ferenc, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke nyitotta meg a VII. Szilasi-napot. A műsor folytatásában Rúzsa Róbert, a Szervó Mihály Általános Iskola nyolcadikos tanulója elmondta Fehér Ferenc Apám citerája című versét, citerán kísérte Lele József.
Az emléknapon először léptek színpadra az egyesület legfiatalabb citerásai, a negyedik és ötödik osztályosokból álló zenekar, továbbá bemutatkozott a Pöngető citerazenekar, a felnőttekből álló zenekar, valamint Lele József szólista. Szenttamásról, az Arany János MME-ből színre lépett a fiatalok citerazenekara és a Kiss Noémi--Molnár Zsolt kettős. A kisorosziak közül Talpai Rita és a Torontál Civil Szervezet citerazenekara játszott egy-egy csokorra való népdalt, Temerinből a Markoláb és a Róna citerazenekar, Tótfaluból Székely Égető Krisztián és a helybeli citerazenekar állt közönség elé. Magyarországot ezúttal a nagybaracskai Kató Jeromos citeraszólista képviselte. Az estet egy népdalcsokorral a Muzslai Petőfi Sándor MME citerazenekara és vegyes kórusa zárta. A rendezvényt a Vajdasági Művelődési Titkárság és a Szekeres László Alapítvány támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..