home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Előre eltervezett politikai akció és üzenet
2023.09.06.
LXXVIII. évf. 36. szám
Előre eltervezett politikai akció és üzenet

Politikai üzenetnek, előre eltervezett és megszervezett, konfliktust keltő politikai akciónak tartja Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt a vandál akciót, amely során (eddig még) ismeretlen tettesek szétverték a magyar nyelvű Szabadka-feliratokat. A témáról kedden fejtette ki véleményét a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

Pásztor István úgy fogalmazott, nem pusztán bűncselekményről van szó, hanem egyértelmű üzenetről is, hogy Aleksandar Vučić szerb államfőnek a kölcsönös megértésen, elfogadáson, tiszteleten és partnerségen alapuló politikája, amit Szerbia és Magyarország, valamint a vajdasági magyarok vonatkozásában folytat, nem mindenkinek felel meg. Akiknek ez nem felel meg, azoknak az az érdeke, hogy konfliktust szítsanak, és a politika mezejére tereljék a történéseket.


Fotó: Pannon RTV

Megismételte, ezért írta a közösségi médiában megfogalmazott posztjában, hogy az elkövetők Vučić elnöknek üzentek, de ez nekünk, vajdasági magyaroknak fáj leginkább. Hozzátette, megalázottnak és kicsit meggyalázottnak érezzük magunkat.

Hihetetlenül fontosnak tartja, hogy a belügyi szervek azonnal hozzáfogtak az eset felgöngyölítéséhez, és kifejtette, most szerzett tudomást arról, hogy korábban is történt egy hasonló eset, amikor a cirill betűs táblákat rongálták meg. Véleménye szerint az elhallgatás nem megoldás, már akkor is reagálni kellett volna, de ez már régebbi történet. 

Pásztor István műsorvezetői kérdésre a palicsi aquaparkról elmondta, a munkálatok befejeződtek, a használatba vétel, illetve a munkaengedély is megvan. Jelenleg a felszerelés és a segédeszközök egy részének beszerzése folyik. A működtető, az Elitte Palics vállalat nincs késésben, ugyanis Szabadka polgármestere augusztus 15-én írta alá a szerződést, és attól kezdve számítódik a 30 napos határidő a működtetés megkezdésére.  

Mint elhangzott, a Palics Park Kft. mai közgyűlésén fogják jóváhagyni az aquapark munkaidejét és belépődíjait. A javaslat szerint 10-től 18 óráig fogadja majd az érdeklődőket, de lesz, amikor hosszabb vagy ettől eltérő nyitvatartással üzemel, lesznek esti fürdések, programok is. Ha valaki például 15-től 18 óráig tartózkodik a létesítményben, 600 dinárt fizet majd, és az összes tartalmat igénybe veheti. A családi belépő két felnőtt és a egy 12 évesnél idősebb gyermek esetében 2200 dinár, illetve a négytagú családnak 2900 dinárba kerül a napi belépő.

A https://youtu.be/WAWlgr4gYJw linken visszahallgatható beszélgetés harmadik témája a migránshelyzet volt. Pásztor István elmondta, Vučić elnök úr a legutóbbi találkozójukon ezzel kapcsolatban kijelentette, át kell értékelni Szerbia migrációs politikáját.

Forrás: A beszélgetés hangfelvétele a SZMR Napindító című műsorából

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..