home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Előadók, akik üstökösként repülnek felfelé
Zvekán Péter
2021.10.15.
LXXVI. évf. 41. szám
Előadók, akik üstökösként repülnek felfelé

Alle Farben (feat. KIDDO): Alright — Oliver Tree: Life Goes On — Nessa Barrett: keep me afraid

Alle Farben (feat. KIDDO): Alright

Alle Farben ismét egy új, ütős dallal jelentkezik. Viszont berkeinkben nem feltétlenül cseng ismerősen a neve, ezért először tekintsünk bele egy kicsit az eddigi munkásságába. Egy berlini DJ-producer ő, akinek első slágere, a She Moves 2014-ben debütált. A szving, techno és olykor még a klasszikus zene elemeit is ötvöző EDM-es srác szívesen működik együtt másokkal. Az elmúlt években olyan nevekkel dolgozott, mint Robin Schulz, James Blunt, Steve Aoki vagy Icona Pop. Legújabb száma esetében Svédország egyik legkreatívabb dalszerző/énekesnőjével, KIDDO-val működött együtt, közös munkájuk eredménye pedig az Alright címet kapta.

Alle Farben a következőket mesélte a szerzemény kapcsán: „Zenei szempontból némileg hű voltam a gyökereimhez, egy kicsit kevesebb organikus hanggal, de továbbra is gondoskodom arról, hogy egyedi stílusjegyeket vigyek a felvételeimbe. Még mindig hallani a trombitát, továbbra is megmozgat, és igyekszem nyári érzést csempészni mindenki szívébe.

 

Oliver Tree: Life Goes On

Eszméletlenül terjed Oliver Tree dala, a Life Goes On, mely a TikTok által lett felkapva, azóta pedig sorra hódítja meg a toplistákat — a cikk írásakor például a Spotify Viral Top 50-es lista 7. helyén szerepelt. A laza szerzemény Oliver májusban megjelent Ugly is Beautiful: Shorter, Thicker & Uglier című stúdióalbumán hallható, melyen olyan slágerek is felcsendülnek, mint például a Spotifyon 205 milliós hallgatottságú Alien Boy.

A siker, a felkapottság talán a furcsa öltözködésének és frizurájának is köszönhető, no meg a nem mindennapi klipjeinek. Ez esetben sincs ez másképp, a dalhoz ismét egy hajmeresztő videó készült. Röviden: Oliverből rögtön több százat is kapunk, és mind közösen veszik tudomásul, hogy az élet megy tovább…

 

Nessa Barrett: keep me afraid

Ismerős az a zenei kategória, hogy dark-pop? Nos, Nessa Barrett ennek az ékes képviselője, akinek, úgy tűnik, karrierje nyílegyenesen ível felfelé. Szerzeményei sorra hódítják meg a rádiós toplistákat, klipjeit több millióan tekintik meg a YouTube-on, februárban kiadott la di die című dala — melyet jxdn-nel közösen készített el — pedig már 200 milliós streamet generált a digitális platformokon.

A többi közt a TikTokról is ismert énekesnő most végre első kislemezéről is lerántotta a leplet, amit a szakma meg a közönség is egyaránt örömmel és ujjongással fogadott. A korongról korábban hallhattuk már az i hope ur miserable until ur dead című felvételt, mely egy friss előadóhoz képest elég jót ment, ráadásul még a Billboard Hot 100-as listájára is felkerült.

Kép: image.winudf.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..