home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Elmarad a szilveszterezés Szabadka főterén
Pannon RTV
2021.12.27.
LXXVI. évf. 51. szám
Elmarad a szilveszterezés Szabadka főterén

Elmarad a szabadtéri szilveszteri ünnepség a téren, a pénz a fiatalok részére és a gyermekek gyógykezelésére lesz átcsoportosítva

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić a bizonytalan járványhelyzet miatt ma úgy döntött, hogy a város költségvetéséből a szabadtéri szilveszteri ünnepségre előirányzott 4,3 millió dinárt inkább három másik célra fordítják.

Az oktatás támogatásával a jövőbe fektetünk be, ezért 2.900.000 dinár a hallgatói ösztöndíjakra lesz átirányítva. Ezzel a városi ösztöndíjalap a 2022. évre összesen 13,3 millió dinárt tesz majd ki, és ezzel lehetőség nyílik a már kiosztott száz ösztöndíj mellett további 28 önkormányzati támogatást megítélni azoknak a hallgatóknak, akik a 100 ösztöndíjazott diák ranglistáján utolsóként szereplőkkel azonos pontszámot értek el, annak a határozatnak alapján, amit a polgármester hozott meg az ösztöndíjbizottság javaslata szerint.

Továbbá egymillió dinár az ifjú tehetségek támogatását szolgáló pénzalapba lesz átirányítva, s ezzel mind a 200 pályázó megkapja a tehetséggondozó támogatást. A Szabadka város ifjú tehetségeket támogató ösztöndíjának odaítéléséről szóló döntéssel így az önkormányzat további száz fiatal tehetséget segít majd képességeik fejlesztésében.

A pénz harmadik része, mintegy 400.000 dinár a Súlyos Beteg Gyermekek és Fiatalok Gyógykezelését Segítő Alapítvány számlájára kerül majd, és két beteg szabadkai kislány: Mila Mikulić és Leona Kovač gyógykezelésére lesz felhasználva. Az említett alapítvány révén Szabadka város önkormányzata a 2021. évben 28 beteg gyermek és fiatal gyógykezeléséhez nyújtott segítséget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..