home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Elmarad a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep Magyarkanizsán
2020.08.20.
LXXV. évf. 34. szám
Elmarad a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep Magyarkanizsán

Figyelembe véve a koronavírus-járványhelyzet alakulását, a vírus terjedésének megelőzése érdekében meghozott intézkedéseket és ajánlásokat, Magyarkanizsa önkormányzata úgy döntött, hogy az idei évben elmarad a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep.

A jelen helyzetben az emberek egészségének megőrzése az elsődleges szempont. A magyar államalapítás ünnepét ezúttal mindannyian szívünkben éljük meg, de az újkenyérnek a szentmisék keretében történő megáldására sort kerítünk – az istentiszteleteken előírt szabályok betartásával: maszk használatával és az előírt távolságtartással.

Augusztus 23-án a magyarkanizsai Szent Őrangyalok katolikus templomban lesz a kenyérszentelés, ahol a szentmise 8.30 órakor veszi kezdetét, ezt követően pedig a magyarkanizsai pravoszláv templomban is megszentelésre kerül az idei újkenyér.

Magyarkanizsa önkormányzata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..