home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Ellenőrzés az utakon
Kolovity Edina
2024.03.11.
LXXIX. évf. 10. szám
Ellenőrzés az utakon

Ezen a héten, vagyis március 11-től 17-ig fokozott forgalomellenőrzési akciót hajtanak végre a Belügyminisztérium közlekedésrendészetének tagjai. A tevékenység célja, hogy ellenőrizzék a biztonsági övek használatát vezetés közben, valamint azt, hogy a gyermekeket a szabályoknak megfelelően utaztatják-e a járműben. Az akciót egyidőben 30 európai országban hajtják végre. 

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség kutatása alátámasztja, hogy Szerbiában szükség van erre, ugyanis az első üléseken az övhasználat aránya 85 százalék, míg hátul csak 17 százalék, illetve a szülők mindössze 60 százaléka szállítja gyermekét a szabályokat betartva.

A 2023-as évben több mint százan vesztették életüket azok közül, akiknél a baleset pillanatában nem volt bekapcsolva a biztonsági öv, 172 ezer személyt megbüntettek a biztonsági öv használatának mellőzéséért, 4200-an viszont azért kaptak büntetést, mert nem az előírásoknak megfelelően utaztatták a gyermeket a járműben – olvashatjuk a Belügyminisztérium közleményében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..