home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Elkezdődött a szerb nyelvi felzárkóztató képzés Újvidéken
2021.09.06.
LXXVI. évf. 35. szám
Elkezdődött a szerb nyelvi felzárkóztató képzés Újvidéken

A Magyar Nemzeti Tanács 2011-ben induló felsőoktatási ösztöndíjprogramjának szerves része az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés, amelyet a már felvételt nyert, leendő elsőéves egyetemistáknak szerveznek.

A képzés iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés, ugyanis 26 fiatal jelentkezett. A két hétig tartó, 80 tanórát felölelő felzárkóztató program szeptember 6-án kezdődött Újvidéken, az Európa Kollégiumban.   

A jelenlévőket Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke köszöntötte, aki többek között elmondta, a kurzus célja, hogy a leendő főiskolások, egyetemisták olyan nyelvtudásra tegyenek szert, amely nem akadályozza őket abban, hogy szépen haladjanak a tanulmányaik alatt. Az oktatás elemei közé tartozik a beszédcentrikusság, a szókincsbővítés, a kommunikáció, a funkcionális nyelvhasználat.


Fotó: Pannon RTV / Dragan Miljanić

–Tapasztalataink szerint a képzés magabiztosságot és céltudatosságot ad a leendő egyetemi hallgatóknak. Külön örülünk, hogy azok is éltek a lehetőséggel, akik nem itt, Újvidéken fognak továbbtanulni – emelte ki Jerasz Anikó.

Az órákat a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is Mirjana Ivanković, a temerini Kókai Imre Általános Iskola szerbtanárnője tartja. A kurzus minden részvevője megkapta azt a tankönyvet is, amely a tanulásukat segíti. A képzés ebben az évben is a niši Biznis Akademija nyelvi iskolával közösen valósul meg.

A Magyar Nemzeti Tanács programja Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével jött létre.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..