home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elkezdődött a beiratkozás az óvodába
Kartali Róbert
2021.04.27.
LXXVI. évf. 16. szám
Elkezdődött a beiratkozás az óvodába

Szabadkán április 30-áig írathatják be a szülők gyermekeiket a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézménybe. A 2021/2022-re vonatkozó kérelmek átadása kizárólag online úton lehetséges, az eUprava oldal felületén.

Az óvodába a 2016-ban, a 2017-ben és a 2018-ban született gyerekeket lehet beíratni, a bölcsődébe a 2019-ben és a 2020-ban született kicsinyeket, akik szeptemberre betöltik az egyéves életkort, az iskoláskor előtti csoportba pedig a 2015. március 1-je és 2016. február 28-a között született gyerekeket várják.

A beiratkozási pályázat kitöltése alkalmával a szülők az intézmény óvodahálózatából hármat jelölhetnek meg, de sajnos nem lehet minden kérésnek eleget tenni — nyilatkozta felkeresésünkre Veljko Vojnić, a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója. Mint mondta, ez leginkább azokra az óvodákra jellemző, amelyek sűrűn lakott városrészekben találhatóak. Azoknak a szülőknek, akiknek nem jutott be gyermekük a legközelebbi óvodába, felkínálnak néhányat a közelben lévő intézmények közül. Az iskolai előkészítős csoportok esetében van elegendő hely, ide már mindenki bekerül, ez már nem is pályázat útján történik, hiszen törvény kötelezi a szülőket, hogy beírassák a gyereküket. 


Veljko Vojnić

— A legnagyobb túljelentkezés a két bölcsődei csoportnál tapasztalható, az első csoportba egytől kétéves korig, míg a másik csoportba kettőtől hároméves korig járnak a gyerekek. Az intézmény rendelkezésre álló kapacitásait figyelembe véve az idén az egy és két év közöttiek számára összesen 240 hely van, a náluk egy évvel idősebbek számára induló csoportokban 140, az óvodás korosztály részére pedig összesen mintegy 400. Az évek óta jelentkező helyhiány miatti gondok enyhítésén dolgozva elkészült a Sétaerdő helyi közösségben lévő Mandarin, valamint a Harcosok sorakozója lakótelepi Sanda Marjanović Óvoda épületbővítésére vonatkozó tervdokumentáció. Amikor majd ezek a tervezett beruházások megvalósulnak, akkor a kibővített kapacitásainkkal hozzávetőlegesen megközelítenénk az évente fellépő igényeket. Ehhez az is hozzájárul, hogy az elmúlt időszakban néhány új óvoda már megkezdte működését egyes külvárosi helyi közösségekben.

Az igazgató azt is elmondta, hogy a bölcsődékbe és az óvodákba felvett gyerekek számára a szeptemberi iratkozást követő két hónapig tartják fent a helyüket. Ha a szülők ezután sem kezdik el járatni az intézménybe gyermeküket, akkor az így felszabadult helyet átengedik a várólistán lévő más családoknak. Egyébként a járványhelyzet miatt módosult az óvodák munkarendje, a szülők nem mehetnek be az épületbe, így egy külön óvodai alkalmazott fogadja a gyerekeket, akiket 5.40 és reggel 8 között vihetnek be a szülők, az ezután kezdődő reggeli közben viszont már nem fogadják a késve érkezőket, de bármikor el lehet menni a gyerekekért, akik legkésőbb 17 óra 40 percig maradhatnak az intézményben.

Az előzetes listák május 31-én lesznek közzétéve, fellebbezés május 31-e és június 7-e között lehetséges. A fellebbezés elbírálása június 8-a és június 15-e között történik. A részletes tájékoztató megtalálható a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény honlapján, illetve telefonon is lehet érdeklődni a 024/64-64-10-es számon.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..